“Vostè és aquí”

Quan escolto “i fum d’una espeuma apagada…” recordo aquella manera de parlar del Montsià, allà sovint també canvien alguna “l” per una “u” a certes paraules. Aquestes vacances, al sopar de germanor de Godall tot parlant de la fira d’artesania de la pauma del Mas de Barberans vaig adonar-me que al parlar dels margallons (la única palmera autòctona que hi ha a Europa) allà a les palmeres se les anomenava “paumeres”, i a les seves fulles “pauma o fulles de pauma”. Tot això recolza la meva íntima teoria que diu que hi ha un fil que connecta el català de les Terres de l’Ebre amb el de les Illes Balears. Els motius son ben evidents, uns viuen a illes i uns altres han viscut sempre força aïllats…

No paro d’escoltar el darrer disc d’Antònia Font, “Vostè és aquí”, és una font inesgotable de sensacions, d’informació i d’inspiració. Aquesta gent viu a un altre planeta, segueixen disc rera disc sorprenent, innovant i lo més important no es cansen de jugar, perquè aquest disc per a mí no és més que això un joc molt inspirat d’un grup de ments agoserades i privilegiades.

A un món on pràcticament tot és vulgaritat i mentida, sobta trobar perles com aquest disc de 40 cançons, unes cançons que demostren que mentre n’hi ha molts que tenen l’imaginació hipotecada uns altres tenen sempre idees fresques i no tenen cap problema en compartir-les.

Espero que sigueu molts el que escolteu i gaudiu aquest disc, jo me’l he comprat en versió digital al lloc més baratet que he trobat (a mediamarkt.es), el grup s’ho mereix, Antònia Font m’ha fet passar tantes i tantes estones bones que això és el mínim que puc fer.

Si en sou fans, si vau gaudir de l’anterior disc “Lamparetes”, no us perdeu aquest nou disc sense trampes anomenat “Vostè és aquí”. Si voleu escoltar-lo tot sencer i de manera legal podeu fer-ho mitjançant el Spotify.


Bonus Track (“Calgary ’88” del disc “Lamparetes“):

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: