Que no t’hipotequin la vida!

Publicada a http://acampadagandia.blogspot.com.es/2012/04/stop-desnonament-almoines-dimarts-10.html

Que no te hipotequen la vida” és el nom de la campanya que ha impulsat la Iniciativa Legislativa Popular per aconseguir una llei que reguli la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social.
L’objectiu d’aquesta ILP és que, davant d’una execució hipotecària, es pugui liquidar el deute amb el lliurament de l’habitatge i que aquesta sigui la fórmula preferent per a la resolució d’aquests conflictes retroactivament.

Què proposa la ILP?
1. Dació en pagament amb efectes retroactius.  La dació en pagament significa lliurar l’habitatge a l’entitat financera amb la qual es té la hipoteca a canvi de quedar lliure de tot deute.
2. Paralització dels desnonaments. Sempre que es tracti de l’habitatge habitual i l’impagament del préstec hipotecari sigui per motius aliens a la pròpia voluntat.
3. Lloguer Social. La persona que hagi patit aquesta situació tindrà dret a continuar residint en l’habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals per un període de 5 anys.

manos_firmando, de la web www.mifirma.comCalen 500.000 signatures abans del 31 d’octubre de 2012 per presentar la ILP al Congrés dels Diputats.

Qui pot signar?
Qualsevol persona pot signar per donar suport a la ILP hipotecària.

On podem signar?
Hi ha punts de recollida signatures a tot l’estat.
Als Centres Cívics de Barcelona podem signar durant tot el mes d’octubre.
Si tens DNI electrònic, també pots signar en línia.

Sophia Blasco Castell
Receptes per Viure Bé!

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Tagged with: ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Que no t’hipotequin la vida!
  1. Oriol López ha dit:

    Totalment d’acord amb la dació en pagament, no pot ser el que passa ara, que perds tots els diners que has donat pel pis, el que has pagat de la hipoteca, el pis, i, a sobre, continuïs devent diners al banc la resta de la teva vida.

    • Sophia Blasco ha dit:

      Ara els bancs et fan pagar el préstec més els interessos i es queden amb el pis. Més rodó no els podia sortir el negoci. És el súmmum de la usura.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: