El Kit de la Gelosia

La gelosia és una resposta emocional complexa, que sorgeix quan una persona percep una amenaça cap quelcom que considera propi. Col·loquialment es denomina així a la sospita o inquietud davant la possibilitat que la persona estimada presti més atenció a una altra persona.

Doncs si complicat és de gestionar aquest sentiment, hi ha qui fa un pas més enllà i aporta, des del disseny, un Kit sorprenent que du per nom: Empremtes d’una història d’amor imaginari.

Kit de proves d'amor imaginari -1

Dit gelosia -2

El creador és Björn Franke, professor d’història i teoria del disseny de la Universitat d’Arts Aplicades de Viena. Investiga com les persones poden expressar i controlar les seves emocions, obsessions i temors mitjançant objectes i tecnologia.

El Kit es composa d’un conjunt de 9 eines que es poden utilitzar per simular una aventura imaginària. Les diferents eines poden deixar marques al cos, com mossegades, rascades, cremades provocades per una catifa o la moqueta, esgarrapades o lligadures. A més, hi ha perfums, llapis de llavis i cabells per deixar a la roba.

Prova falta kit gelosia - 1

Proves falses Kit gelosia - 2

El creador diu que es va inspirar en històries de persones que varen utilitzar proves falses per denunciar actes en els quals es presentaven com a víctimes.

Proves falses Kit - 3

Mentre hi ha empreses que faciliten plans elaborats (factures de viatges, de restaurants, desviaments de trucades…) per simular viatges imaginaris que permetin mantenir relacions extra matrimonials amb garanties, en el cas actual, el Kit el que fa és facilitar “proves imaginàries” del contrari, de que s’ha mantingut un contacte, un affair que en realitat no ha existit.

Què complicats que som!

Tomàs Ramos

http://trt2009.wordpress.com

Quant a

Andròmina semiorgànica arribada de l'espai exterior per conèixer-vos millor. Interessat en tot. He d'omplir la meva base de dades.

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
15 comments on “El Kit de la Gelosia
 1. Sophia Blasco ha dit:

  Pel que sembla, imaginació no ens falta.

  • Tomàs ha dit:

   En aquest cas, el Kit esdevé d’un exercici d’investigació, però si es posa al mercat, es vendrà.

   Les utilitats són múltiples, i com dius, imaginació no en manca.

 2. Oriol López ha dit:

  Un kit que segurament serà molt demandat pels, i per les que, pensen que la gelosia pot servir-los per a que la persona estimada que ha perdut l’interès en ells, o elles, torni a interessar-s’hi i que en l’amor i en la guerra tot s’hi val. Jo crec que no, que no tot s’hi val.

  • Tomàs ha dit:

   Una visió interessant la que apuntes. Diferents comentaristes aporten distintes visions i aplicacions al Kit.

   Parteix d’un experiment del control de les emocions i com a tal, segur que aconsegueix dades interessants.

  • Maria Boix ha dit:

   Oriol, totalment d’acord amb tu amb què tot no s’hi val. Jo ho trobo una bajanada i molt més maltractar el teu propi cos però hi ha hagut casos de parelles que, pel sol fet de veure que algú s’interessa en la seva parella, han fet que valoressin el que havien abandonant. Els humans, moltes vegades, no sabem valorar el que tenim.

 3. Maria Boix ha dit:

  Ja no saben què inventar! Que n’arriba a ser de recargolada la ment humana!
  I tant si es vendrà! És una bona estratègia per fer que la parella et torni a fer cas.

  • Tomàs ha dit:

   Pot servir d’estratègia, de joc, de broma…, les aplicacions són tantes com els “actors” en sàpiguen trobar.

   És una novetat el presentar-ho en forma de Kit, de maletí. La idea és original.

 4. Maria Boix ha dit:

  A mi em sembla un article típic de “Teletienda” d’aquells que es compren i no serveixen per a res. Deu ser que no tinc imaginació.

  • Tomàs ha dit:

   Jo li trobo més gràcies. Pel que he llegit, darrera del Kit (la presentació del kit en un maletí em sembla un encert des del punt de vista del màrqueting), hi ha una reflexió sobre com les persones gestionen i controlen les seves emocions. En aquest cas, com gestionen les emocions en relació a la interacció amb objectes i tecnologia.

   El Kit és, en aquest cas, un mer instrument. El més important són les persones i les seves emocions.

 5. Maria Boix ha dit:

  Digues-me estranya, però per a mi, que la parella, o com en vulguis dir, et faci un xuclet denota possessió, és com el vaquer que marca la vaca. Si t’ho fa una persona, no et negaré que, en certa manera i, si ho has passat bé, quan ho veus, t’envaeixen records, però si t’ho has fet tu amb un kit, quan ho veus, encara et deprimeixes més perquè t’adones que estàs sol, que no tens ningú que t’estimi i et desitgi. D’altra banda, és jugar amb les persones i, jo crec que la fi, no justifica els mitjans.

 6. Tomàs ha dit:

  Si s’utilitza amb mala intenció pot comportar conseqüències no esperades. És un joc perillós.

  Estic d’acord amb tu amb que segons s’utilitzi, el més perjudicat pot arribar a ser el mateix que l’ha fet servir.

 7. Maria Boix ha dit:

  Sempre és perillós jugar amb els sentiments de les persones i és enganyar-se un mateix.

  • Tomàs ha dit:

   Estic d’acord, hi ha coses que no s’han de fer i coses amb les quals millor no jugar.

   Ara bé, fora dels aspectes més formals i seriosos, el Kit pot tenir la seva gràcia en determinades situacions.

 8. Maria Boix ha dit:

  Dec ser extremadament sosa perquè no li trobo la gracia ni se m’acut cap determinada situació. Potser parles s’aquells jocs de parella tipus fer veure que no es coneixen i es converteixen en amants? No va modalitat: fer veure que tens un amant? Que n’és de complicada la vida de parella…!

  • Tomàs ha dit:

   Si, em refereixo a qualsevol mena de joc que entre dues persones facin en llibertat i de mutu acord.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: