Felip Puig i les hòsties inercials

 

Felip Puig, conseller d’Interior, sobre l’agressió dels Mossos a un nen de 13 anys: “no va ser atacat ni hi havia cap intenció de produir cap acció de força sobre ell, sinó que va ser una acció fortuïta per la inèrcia de la defensa”. En definitiva, Puig ha inventat el concepte d’hòstia inercial.
Consultem el DIEC: Inèrcia és la resistència de la matèria a modificar el seu estat de repòs o de moviment. Dit d’una altra manera, si el teu braç subjecta una porra, els teus ulls veuen que davant teu hi ha un menor i el teu cervell et diu “fot-li una hòstia” la inèrcia és allò que t’impedeix deixar el teu estat inicial de moviment. Tradueixo: una vegada un mosso decideix fotre una hòstia, no hi ha qui l’aturi. La culpa és de la inèrcia. És a dir, la manera d’actuar de la Brigada Mòbil no depèn de la seva formació, del seu autocontrol emocional, de la seva professionalitat o de les ordres que reben. Depèn de la inèrcia. Per aquest motiu, si formes part d’una manifestació, si vols protestar, si estàs fins els pebrots de qui et governa i el senyor (?) Puig envia a les seves forces de seguretat (?) serà millor que preguis perquè la inèrcia es mantingui en uns nivells correctes. O, qui sap, potser la policia encara continua amb la inèrcia dels grisos i s’ha d’aturar, reflexionar i adonar-se que això és un estat democràtic que necessita uns cossos i forces de seguretat democràtiques.
Per què… com es rebaixa la inèrcia de la policia? Acomiadant als que no poden ser policies? Rebaixant un altre cop els seus sous perquè recordin que són funcionaris i que, en conseqüència, han de funcionar bé? Exigint molta més professionalitat? Acumulant dignitat i dimitint com a conseller? O… potser tot alhora?

@alexsocietat

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Felip Puig i les hòsties inercials
  1. Oriol López ha dit:

    Esperem que, més enllà d’aquestes declaracions que no crec que satisfacin ningú, el conseller Puig prengui les mesures necessàries per depurar responsabilitats i per tal que coses com aquestes no tornin a succeir.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: