La descoberta de les pintures d’Altamira

Adaptat de "Reproduction of Altamira cave painting", d'Andrew Kuchling, al Flickr

L’any 1878, en Marcelino Sanz de Sautuola, que sentia gran vocació per la prehistòria i per l’exploració de coves, va anar a visitar la cova d’Altamira situada a Santillana del Mar (Cantàbria), acompanyat per una nena, la seva filla. I va ser aquesta, la seva filla, María Faustina Sanz Rivarola, qui que descobrir les pintures de cérvols i altres animals i les va ensenyar al seu pare.

A partir d’aquell moment, Sautuola es dedicà a l’estudi de la cova i fou ell el primer en atribuir les pintures als primitius habitants de la mateixa, encara que els científics del seu temps no va donar-li crèdit.

Amb posterioritat a la seva mort, van ser descoberts gravats similars a França i els estudis van establir-ne la veritable antigor i, pel que fa a les pintures d’Altamira, es va acabar confirmant la tesi de Sautuola.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: