Una cultura en marxa

Els elefants són contagiosos,de Manuel de PedroloDeia en Manuel de Pedrolo (1918-1990) a l’article Cultura, llengua i tradició, recollit al seu llibre Els elefants són contagiosos (1974), un recull de vint-i-dos articles seus triats pel propi Pedrolo, que:

 “una cultura vàlida no és mai una cosa acabada, puix que les cultures acabades ja no existeixen, s’han mort, i ens les mirem a distància, definitivament empresonades entre les pàgines dels llibres d’història. Una cultura en marxa és quelcom que és viu, canvia, evoluciona, es metamorfosa fins i tot, si cal, a través de mutacions que poden convulsionar-la de soca-rel.”

La nostra cultura no és doncs una cosa acabada, definitiva; com a cultura en marxa que és, no para de fer noves incorporacions i de créixer amb les aportacions més diverses, integrant-hi constantment nous elements que li arriben d’arreu.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: