El dia després… Ras i curt…!!!

I per complementar i contextualitzar aquesta imatge indiscutible, afegeixo el comentari que avui mateix fa l’Antoni Bassas a la contraportada del diari Ara:

La realitat és que avui al Parlament hi ha pràcticament les mateixes proporcions a favor en el Bloc sobiranista (+1), i en contra en el Bloc autonomista (-1) [unionista + PSC amb la seva ambiguïtat], de la consulta pel dret a decidir, que abans d’ahir.

“Però per més que avui Madrid respiri alleujat i els mitjans retirin els seus enviats especials a Barcelona, a Catalunya s’ha operat un canvi consistent en la substitució del nacionalisme per la naturalitat amb què molts catalans han trencat sentimentalment amb la idea d’Espanya i la seva vertebració en un estat autonòmic. I aquests catalans han repartit els eus vots entre CiU, ERC, ICV, la CUP i SI, encara que aquests darrers no hagin obtingut representació, però que sempre votaran a favor d’un estat propi. 

Hi ha, per tant, una àmplia majoria al Parlament enviada per catalans que no renuncien al somni d’una Catalunya lliure. I la pluralitat amb que han votat demostra que el sentiment és transversal, que és el que li passa a qualsevol país del món: que gent d’opcions ideològiques molt diferents coincideixen en el sentiment nacional.

La política té tendència a la complicació i més en un país amb doble eix, com el nostre, però tan irresponsable seria ignorar que el camí cap a l’estat propi va quedar tocat ahir a la nit -com bramaran eufòrics des de Madrid-, com oblidar els vots de tots els catalans i catalanes que el desitgen i no estan disposats a abandonar“.

* * *

 

Home, 78 anys, feliçment jubilat, avi, i blocaire convençut...

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
5 comments on “El dia després… Ras i curt…!!!
 1. Maria Boix ha dit:

  Jo, ho sento molt, però crec que hem de ser egoistes. Si fem la suma dels que estem a favor de la independència: CiU 50 ERC 21 CUP 3 són 74. En contra: PSC 20 PP 19 ICV-EUiA 13 C’s 9 són 61. Guanya per 13 la independència. Què passa, que perquè som catalans i estem acostumats a patir, hem de continuar patint? Jo crec que NO! Si m’equivoco o ofenc algú, té per endavant les meves disculpes, però no canviaré d’opinió. També hem de pensar que Espanya ha jugat brut i no ho dic només per l’estratègia de la por, ho dic pel que va passar a molts col·legis electorals. Quin futur ens espera amb Espanya? Molt negre, acabaran amb tot, especialment el català i encara ens escanyaran més per tal que NO ho tornem a intentar. És això el que voleu per als vostres fills? Jo, per als meus nebots, NO!

 2. Jo no ficaria els 13 de ICV en el sac dolent, penso que en cas de plantejar una consulta sobiranista sumaran amb nosaltres, per tant tindríem els 87 que plantejo jo en el post, no creus?

 3. Maria Boix ha dit:

  Teniu raó però, poc abans de les eleccions vaig sentir que ICV NO estava a favor de la independència i no m’he atrevit a incloure’ls. Si al final sí que hi estan, me n’alegro. Sí que estan a favor del dret a decidir, però això no vol dir a favor de la independència.

 4. Sophia Blasco ha dit:

  Assolir la Independència és un objectiu de poble, quant més sumem, millor.

 5. Oriol López ha dit:

  Totalment d’acord, si els partits que abans de les eleccions deien que estaven a favor de la independència realment ho volguessin es posarien d’acord i ho tirarien endavant. Ara, en els fets, veurem si ens enganyaven o no i quins hi estan realment a favor.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: