La païda del #25N

Després d’unes hores d’anant-ho paint, puc dir que la digestió és força plausible. El nacionalisme neoliberal i ranci ha reculat, davallant de 62 a 50 escons. El nacionalisme de les retallades, dels desnonaments i de la dictadura dels més rics, ha disparat i li ha sortit el tret per la culata. No ha aconseguit enredar el poble. Aquesta és la primera gran victòria que ens regala el #25N.

elec1

L’altra gran notícia és l’augment de l’independentisme, que ha passat de 14 (10 ERC + 4 SI) a 24 (21 ERC + 3 CUP-AE) i el notabilíssim increment d’escons compromesos explícitament amb el dret a decidir: el 2010 el suport explícit a l’autodeterminació era de tan sols 14 diputats (10 ERC + 4 SI) i avui és de –ara agafin-se fort– 87 escons (50 CiU + 21 ERC + 13 ICV-EUiA + 3 CUP-AE). Trobo que cal destacar, sobretot, que aquestes espectaculars xifres les hem aconseguides gràcies a la gran demostració de força independentista que vam exhibir l’onze de setembre, ja que em sembla evident que sense allò, ICV-EUiA i CiU (sobretot CiU) no haurien inclòs de cap manera el dret a decidir als seus programes electorals. Per contra, els partidaris de prohibir el vot sobre l’autodeterminació són tan sols 48 diputats (20 PSC + 19 PP + 9 C’s); minoria absoluta.

Per reblar el clau, vull destacar l’entrada de la Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa d’Esquerres al Parlament amb tres escons. Sí, són només tres escons, són pocs, ja ho sé. Però són tres escons que no callaran, que molestaran, que –si em permeten l’expressió– donaran pel sac a més no poder als poltronaires causants i als poltronaires còmplices de la greu situació social i econòmica en què ens trobem immersos i immerses. Són tres escons que cridaran, que es faran sentir, que apuntaran i dispararan cada cop que CiU i els seus amics ens obrin la cartera i ens fotin els calers. Potser de moment no podran passar d’aquí, de la denúncia, de la cridòria, però temps al temps. Almenys ja tenim ulls i boca a la cova dels quaranta lladregots.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Altres
2 comments on “La païda del #25N
  1. Maria Boix ha dit:

    Ara hem d’esperar a veure què fan amb la confiança que els hem fet. Confio que NO ens decebran, potser no tindrem una altra oportunitat i ho devem a tots aquells que varen lluitar, patir i, molts d’ells, hi varen deixar la pell. SORT, CATALUNYA!

  2. Oriol López ha dit:

    Aquest increment del vot contra les retallades i del vot clarament independentista i partidari del dret a decidir assenyala als polítics quina és realment la voluntat del poble.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: