La font del camp de concentració

Llibre Temps era temps“Havíem passat el dia fent cua diverses vegades: de primer, a l’única font del camp, per llançar-nos uns grapats d’aigua freda a la cara i mig rentar-nos-la, amb friccions ràpides, de pressa, perquè els que seguien a la cua protestaven si algú s’entretenia amb una ensabonada o algun altre refinament.”
Vicenç Riera Llorca

Amb l’anècdota de la cua de la font en Vicenç Riera Llorca (1903-1991) ens donava una idea de l’amuntegament i de les condicions higièniques d’un dels camps de concentració francesos en els quals malvivien els republicans que, amb el triomf dels feixistes el 1939, havien emprès el camí de l’exili fugint de les tropes de Franco.

Amb el text citat començava en Vicenç Riera el seu relat de la seva fugida del camp de concentració, que publicà, amb el títol d’Una escapada, a la secció Temps era temps de L’Avenç, secció de recuperació de la memòria històrica que es va mantenir del 1977 al 1985.

Amb posterioritat, el 2009, L’Avenç va publicar al llibre Temps era temps. Records de mig segle (1931-1975) alguns dels articles de l’esmentada secció, entre els quals el citat de Vicenç Riera.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: