Futur fotut

Navegant aquest matí per la xarxa he topat amb unes quantes il·lustracions que m’han fet gràcia. Daten de l’any 1910 i reflecteixen escenes quotidianes del futur —de l’any 2000, per ser precisos— tal com el concebia la gent d’aquella època. Si hi fan un cop d’ull, observaran que els nostres avantpassats van encertar força la seva predicció per a segons quins aspectes de la nostra vida diària. Per exemple, mirin aquesta mena de videoconferència:


Sí, ja sé que per parlar a través del Skype no necessitem pas cap gramòfon, però és tot un mèrit haver encertat el què per molt que balli el com. Òbviament, en altres pronòstics no van estar pas tan encertats:

Sigui com sigui, si passen pel bloc on he vist tot això, observaran que totes les il·lustracions fan referència a escenes, accions o hàbits, i que en totes hi apareixen andròmines i aparells de tot tipus que faciliten la vida a les afortunades persones del futur. Però parant-me a pensar en tot plegat, el cas és que hi trobo a faltar un altre tipus de prediccions. Unes que no depenguin de tanta andròmina, i per tant potser menys espectaculars, però no pas menys interessants de llegir. Prediccions, per exemple, sobre la manera com evolucionarà el comportament de les persones, com a individus i com a membres d’una societat avançada. Per a que vegin per on vaig, els diré que a mi m’agradaria pensar que d’aquí a noranta anys:

En fi, ja ho veuen. Suposo que ara mateix deuen estar pensant que sóc un collons de somiatruites i que no en tinc ni puta idea. Segurament tenen raó. Però, escoltin, fa noranta anys van predir una videoconferència i resulta que van encertar. Doncs si els he de ser sincer, opino que si un dels meus auguris —només un— esdevé real d’aquí a noranta anys, ja ens podrem es podran donar per satisfets.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “Futur fotut
 1. Oriol López ha dit:

  A mi també m’agradaria que les teves prediccions es complissin i en un temps no molt llarg, per poder arribar a veure-ho.

 2. Maria Boix ha dit:

  Tant de bo que es fessin realitat… un món més just, no ens aniria malament!

 3. Tomàs ha dit:

  Malauradament, a no ser que les coses canviïn molt, les teves prediccions poden acabar semblant més ciència ficció que la de les il·lustracions del post.

  Manca fer una regeneració política profunda, fins a trobar os. Quants escàndols més estem disposats a suportar?

  El dia que la societat en general es cansi, sortirà al carrer i s’haurà acabat tanta tonteria.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: