Declaracions i carallots

Ahir vam conèixer la versió final —em sembla— de la transcendent i controvertida “Declaració de sobirania” pactada entre CiU, ERC i ICV-EUiA. Doncs bé, havent llegit el text, em resulta del tot inevitable no destacar la monumental cagada de les tres maries amb el “copia-enganxa” de dos paràgrafs gairebé idèntics, la qual cosa trenca totalment el ritme cronològic amb què provaven de narrar els anhels d’autogovern del Principat. La ineptitud dels “nostres” polítics, incapaços de llegir dues vegades quelcom tant rellevant com això abans d’esbombar-ho, passarà merescudament als anals de la Història. Sí, ho han llegit bé; he dit als anals i no als annals.

Clavat aquest adient clatellot a les tres pepes parlamentàries, també m’agradaria destacar un altre paràgraf que canta més que en Pinto en una final de Champions: l’europeisme. Si se suposa que això és una declaració de sobirania del poble català, algú em sabria dir què collons hi pinta Europa allà pel mig? ¿Hem de donar per fet que tots els catalans i catalanes perdem el cul per ser ciutadans de l’Europa de la crisi, del deute, de l’austeritat, de l’ofec a les classes populars i, en definitiva, del capital? Em sembla que no. I em sembla que tothom és conscient que el dret a decidir consisteix també en poder decidir aspectes tan importants com la pertinença o no a la UE i que mai no existirà independència ni sobirania plenes si ja d’entrada decidim subjugar-nos mansament, i sense cap mena de dignitat, a un aparell polític i econòmic tan gris com el d’aquesta Unió decadent.

I als que critiquen i pressionen la CUP pel fet que no vulguin trair la confiança dels seus votants en un punt tan transcendent com aquest, és evident que no cal dedicar-los ni mitja paraula.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Declaracions i carallots
  1. Oriol López ha dit:

    Comencem malament! Qui deia allò de “La feina ben feta no té fronteres?” (pregunta retòrica).

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: