Les escenes de triomfs militars

Les escenes de triomfs militars, en les quals mai manca la representació dels morts i dels vençuts, servien d’advertiment que qualsevol intent de subvertir l’ordre establert seria reprimit amb duresa, tant si procedia d’enemics de fora com de dissidents de dins.

Josep Fontana Lázaro

Al text anterior, una traducció d’un fragment del seu llibre “Historia: Análisis del pasado y projecto social” (1982), el professor Josep Fontana Làzaro ens explica que la funció de les tradicionals representacions en monuments públics de les victòries militars no era tant sols la commemoració d’aquestes, sinó també una advertiment als dissidents.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: