L’IVA, el lleure i el gossip

No sé si vostès en són conscients, però ens l’estan tornant a colar per l’escaire. Ja s’han adonat de tot el rebombori amb això del gossip o dels informers? Ja han vist, sentit o llegit, tota la legió de periodistes posant el crit al cel perquè han descobert que ara a les escoles, col·legis i instituts, els rumors ja no s’escriuen a la porta del vàter sinó a Internet? Anonimat, xafarderies, assetjament, menors d’edat i la Xarxa; el còctel perfecte per copar primeres planes. Un suculent menú que atrau ineluctablement tota la massa d’ensumallufes del país. Talment com l’excrement i la mosca. I de quelcom que ha existit sempre, ara en fan escàndol. I quelcom sense cap tipus de substància, ara curulla tertúlies, debats i columnes dels experts. I mentre badem, badem i tornem a badar mirant cap on ara ens volen fer mirar, hi ha un lladregot que prova de fotre’ns, per enèsima vegada, la mà a la cartera. Volen que els expliqui un gossip per cagar-s’hi? Un rumor que no és rumor, que és evidència, i que realment hauria de ser notícia cada dia al diari? 

És probable que d’aquí un mes o dos, el rebut del col·le dels nens augmenti un 21%

Què? Com va la cosa? Volen que continuem parlant de portes-de-vàter online o els agradaria saber per què coi els tocarà pagar els plats trencats altra vegada? Bé, potser vostès no tenen fills ni filles, néts ni netes, nebots ni nebodes, però si en tenen i resulta que es queden a dinar al menjador de l’escola, això els afectarà. Ja poden pujar-hi de peus. Ah! Que no es queden a dinar perquè el pare, o la mare, entra a treballar ben d’hora ben d’hora i fa jornada intensiva? Doncs mirin, si deixen el vailet al servei d’acollida matinal de 8.00 a 9.00 que ofereix l’escola abans no comenci l’horari lectiu, també els tocarà pagar. De tota manera, no pateixin, perquè si tampoc no és el cas, de ben segur que la mainada anirà d’excursió escolar més d’una vegada durant l’any, oi? Doncs aleshores la imposició del 21% d’IVA al lleure educatiu que Hacienda s’acaba de treure del barret, els afectarà per aquest cantó. No, no busquin la sortida d’emergència. No n’hi ha.

Bé, no els voldria pas enganyar. De sortida d’emergència sí que n’hi ha una. Algunes escoles ja l’han trobada i d’altres la trobaran ben aviat. Consisteix ni més ni menys que en la desprofessionalització del sector del lleure educatiu a Catalunya a base de donar més protagonisme a l’intrusisme que ja practiquen de fa temps multinacionals com Eulen, Elior (Serunion) o Aramark. I com s’ho maneguen, aquests monstres empresarials? Doncs rebentant els pressupostos de les empreses “de tota la vida”, les que es prenen l’educació com una cosa seriosa, a còpia de reduir costos laborals. Suposo que no cal que els expliqui per on es passen el vigent conveni col·lectiu, que per cert està caducat des del 2010, bloquejat, i a 191 dies de desaparèixer completament, oi?

Aquesta sortida d’emergència, com poden imaginar-se, repercuteix positivament en les butxaques de mames i papes, però ja saben que ningú no dóna duros a quatre pessetes. És ben probable que d’aquí a relativament poc temps, en aquestes hores d’educació no-lectiva els nens i les nenes deixin d’estar sota la responsabilitat de persones formades per fer la feina que fan i passin a estar sota la “vigilància” o el “control” —objectivament, m’és impossible de titllar-ho d’altra manera— de persones contractades per ens empresarials que fins fa dos dies es dedicaven exclusivament al càtering o a la neteja d’oficines i naus industrials. 

Ep, però que fort que ara els rumors els pengin al Facebook, eh? Ui, sí. El Departament d’Ensenyament ja ha activat un protocol al respecte. Imaginin si és fort.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “L’IVA, el lleure i el gossip
  1. Oriol López ha dit:

    On anirem a parar!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: