Les “guerres justes”

Adaptat d'imatge de Pere Calders de la Viquipèdia

Adaptat d’imatge de Pere Calders de la Viquipèdia

En Pere Calders (1912-1994), al seu article La bomba intel·ligent, ens explicava un dels avenços més importants en l’art de matar, que no era pas cap artefacte tecnològic, sinó l’invent del concepte de guerra justa, que acabava amb un dels principals obstacles per a la guerra, els escrúpols, i que, evidentment, qui promou una guerra mai no dirà que es tracta d’una guerra injusta. En el moment en el qual en Pere Calders escrivia el seu article encara no s’havia inventat un concepte encara potser més pervers,  el de guerra preventiva.

Aquests dies estic gaudint amb la lectura d’El desordre públic (1985), un recull d’articles d’en Pere Calders, de lectura molt recomanable. Entre els articles s’hi troba l’esmentat, que fou publicat per primer cop a la revista Canigó el 21 de febrer de 1981.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: