Ensenyant a matar

Des d’avui fins al diumenge dia 17 se celebra a la Fira de Montjuïc de Barcelona el Saló de l’Ensenyament, un espai teòricament destinat a aclarir els dubtes de l’alumnat i ajudar-lo a orientar el seu futur acadèmic i/o laboral. Malauradament, cal destacar que entre tots els estands d’escoles, universitats i acadèmies, hom podrà topar amb una paradeta un pèl dissonant: un mostrador on una colla de desgraciats provaran de captar carn de canó per a les forces armades espanyolesUn estand amb l’únic objectiu d’ensenyar a torturar i a matar.

Sincerament, ho trobo una aberració, una calamitat. Perquè és evident que l’exèrcit espanyol es proveeix majoritàriament —com qualsevol altre exèrcit del planeta— amb casos flagrants de fracàs escolar i de marginació social. De persones que viuen en entorns difícils, problemàtics, i que sovint presenten greus problemes familiars i emocionals els quals els dificulten moltíssim la normal integració en la societat. I són precisament aquestes persones les qui necessiten amb més urgència que algú les ajudi a orientar-se correctament en aquesta societat de canibalisme capitalista i no pas que una patuleia uniformada els expliqui que ells no maten ni torturen, que el que fan en realitat és guanyar-se la vida fent missions humanitàries. Les armes deuen ser d’atrezzo.

Pel que sembla, la senyora Rigauconsellera d’Ensenyament, no és d’aquest parer. Ans al contrari, no veu cap problema en servir carn de canó en safata de plata a les forces armades de l’Estat opressor. Això sí, d’aquí uns dies vinguin corrents a criticar-me quan em cagui en qualsevol dels botiflers ensumallufes de CiU. Els espero assegudet.

Per acabar, deixin-me comentar que enguany hi ha un Saló de l’Ensenyament on no trobaran pas cap paradeta de bajans amb armes i uniforme però sí molta informació sobre el desmuntatge del sistema educatiu a cop de tisora.

Bixo

http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “Ensenyant a matar
 1. yeagov ha dit:

  Ja en el seu moment va ser un escàndol la presència de l’exèrcit al Saló de la infància cada any i sembla que el disbarat l’estenen al Saló de l’ensenyament. Bon article i gràcies per la denúncia.

 2. Oriol López ha dit:

  Em sembla una barbaritat posar un estand de l’exèrcit al Saló de l’ensenyament. L’objectiu de l’ensenyament no és la guerra.

 3. Jesús Alcaraz ha dit:

  Quería hacerte unas puntualizaciones sobre los comentarios de tu artículo, yo trabajé en el Centro Universitario de la Defensa de Zaragoza, adscrito a la Universidad de Zaragoza, y esta mañana he estado de visita en el Salón de la Enseñanza Barcelona, donde están representados en el stand del Ministerio de Defensa. Los alumnos que allí estudian deben de tener la selectividad y las notas de corte para ingresar son bastante altas, lo de “carne de cañón” o “marginados” no es una definición muy ajustada.
  Respeto tu opinión, y estoy por supuesto yo estoy en contra de la guerra, pero hay que ajustarse a la verdad, yo he estado presente cuando un grupo ha venido a protestar por la presencia de los militares, pero no les han preguntado que hacían allí. Primero hay que informarse, dialogar y resolver los conflictos de forma pacífica, no prejuzgar sin escuchar.

  • yeagov ha dit:

   ¿Crees que el Saló de l’Educació es el lugar más apropiado para un estand del ejército?. Yo creo que no. Si lo que busca el ejército es hacerse publicidad hay otros lugares en los que puede hacerlo, por ejemplo podría organizar un Salón de las Fuerzas Armadas, aunque creo que también es innecesario.
   Yo hice el servicio militar hace 25 años y no aprendí nada que me haya servido en años posteriores, de hecho, no aprendí nada, fue un año perdido.

 4. Tonino ha dit:

  Las armas no educan, las armas matan, es muy cierto, por eso habrá que educar bien a los que tienen la capacidad de usarlas, militares, mossos o guardia civil. Prefiero que sus estudios esten controlados por civiles de la universidad como dice Jesus, a que tengan que dar una pistola o una porra a un descerebrado sin formación ni madurez.

 5. Jesus Alcaraz ha dit:

  Estoy en parte de acuerdo contigo Yeagov, yo también hice la mili, y aunque se recuerda lo más divertido, no deja de ser un año que ahora no se entendería perder en tu vida. Precisamente por eso pienso que al margen de los cliches y los esterotipos de los ejércitos, cuanto mejor formados estén los militares mejor para todos. Y eso nada tiene que ver con los gastos militares, esas cosas ni siquiera las deciden los militares,tiene mucho más que ver con la política que con la defensa.
  La enseñanza militar está también afectada por Bolonia, y la carrera que cursan los oficiales es una ingeniería en la Universidad de Zaragoza conjuntamente con la carrera militar. Eso es lo que la gente desconoce y se explica en las ferias de enseñanza.
  No pretendo justificar la existencia de los ejércitos, me parece pueril pensar que se pueda vivir sin ejércitos o sin policia, pero si alguien decide libremente hacerse militar, mosso, o bombero, deberá tener también la orientación necesaria. Si que me hubiera parecido mal si hubieran expuesto materiales bélicos o hubiera visto apología de la guerra.

  • elbixo ha dit:

   —”Si que me hubiera parecido mal si hubieran expuesto materiales bélicos o hubiera visto apología de la guerra.”—

   Que potser esperava veure-hi exposades imatges com les d’aquí dalt? O que regalessin un passeig en tanc al primer que s’hi apuntés? És clar, en un estand de l’exèrcit, com que s’hi demana una altíssima nota de tall i no hi ha cap arma allà a la vista, s’hi deu fer apologia de la pau, la democràcia i el diàleg. Suposo que aquest absurd argumentari és el que fan servir, precisament, per enredar qualsevol incaut que gosi passar massa a prop.
   Tal com molt bé ha dit el senyor Yeagov, l’exèrcit, la policia, i qualsevol altre cos d’ocupació i/o repressió haurien de mirar de captar sicaris en un altre lloc i en un altre moment, no pas en un saló d’ensenyament, ja que les seves activitats tenen tant a veure amb l’ensenyament com un elefant amb una eruga de la col.

 6. Joan Catalan Barceló ha dit:

  És inconcebible que al Saló de l’Ensenyament hi hagi un “stand” de l’exèrcit. Les despeses militars, en aquests moments de crisi galopant, no s’entenen gens. Crec que fan una fira d’armament a Polònia on els estats hi fan contractes supermilionaris… És simplement indecent! Algú -els de sempre, és clar- s’està folrant el ronyó.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: