Evolució fotogràfica en ’20 anys de premis Lux’

Des que va fer les primeres passes al llarg del segle XIX, la fotografia no ha deixat d’acumular millores, com qualsevol altra tècnica, ni tampoc de guanyar adeptes, fins a convertir-se en un fenomen massiu del qual difícilment podríem deslligar-nos-en. Però és al 1990, amb l’aparició de la primera càmera digital, que la tècnica fa un tomb evolutiu: la imatge deixa d’estar continguda en una pel·lícula per esdevenir un fitxer digital que en conté la informació, i queden enrere les costoses i laborioses tècniques de revelat davant l’auge de programes que permeten retocar-les fins a nivells inimaginables anys enrere. Aquestes dues dècades de canvi, queden reflectides als ‘20 anys de premis LUX‘ que fins el 28 d’abril s’exhibeixen al Palau Robert de Barcelona.

Com indica el títol, la mostra és una tria de les millors obres dels 20 anys d’història d’aquests premis, que convoca l’Associació de Fotògrafs Professionals (AFP). A l’exposició, s’evidencien les tendències canviants del sector com a conseqüència de les modes, l’estil i experimentació de cada fotògraf i també dels avenços tecnològics.

L’arquitectura és un dels temes de la mostra fotogràfica i hi ha composicions magnífiques com la de sota, ‘Fachada’, que va representar el premi Lux 2010 d’Arquitectura i Interiorisme per a José Manuel Bielsa.

130407jmbielsa_fachada

Tampoc no hi falta la ironia publicitària:

130407premislux_publi

Explosió de colors que confegeixen quadres abstractes i surrealistes, i impactants imatges de la natura en moviment, com ‘La persecución’, de Cristóbal Serrano, premi Lux 1012 en la categoria de Paisatge i Naturalesa.

130407premislux_natura

En definitiva, és una mostra que no hauria de passar per alt a cap amant d’aquest art, ni professionals de la publicitat o el fotoperiodisme, ni qualsevol persona sensible a l’estètica i la plàstica de la imatge.

Aleix Cabrera | @adosc

Multiplatform Communicator, Creative Writer and Pharmacist. Posting about journalism, socialmedia, literacy, communication and photography.

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Evolució fotogràfica en ’20 anys de premis Lux’
  1. Oriol López ha dit:

    Miraré de treure-hi el nas en algun moment.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: