El TSJC, un pas més en l’estratègia popular

Quan algú parla de la imparcialitat de la Justícia, se suposa que porta alguna copa de més, no té ni idea del que està dient, o és d’una mala fe i d’una deshonestedat impresentable. El Partit Popular en la seva obsessió malaltissa d’eliminar la llengua catalana, no té cap mania a l’hora d’utilitzar tots els recursos que estan al seu abast; i la Justícia n’és un. Davant de les reclamacions estrictament polítiques de dirigents de grups minoritaris a Catalunya, el TSJC va dictaminar que calia respectar el dret dels alumnes que escollissin el castellà com a llengua d’ensenyament. Un dictamen en contra de la legislació vigent, quan almenys teòricament, els jutges haurien de limitar-se al compliment de la llei. El TSJC no és ningú per a judicar si una llei és o no és adient.

Però és que l’estratègia del Partit Popular i en general del nacionalistes espanyols no els va sortir bé, perquè si bé l’any passat hi va haver 106 peticions per a escolaritzar els fills en castellà, el que representa un percentatge molt residual, aquest any només han estat 17 famílies les que han demanat escolaritzar els fills en castellà. A la vista d’aquest fracàs, que posa en evidència que ni els mateixos dirigents populars o de ciutadans han seguit la seva consigna (encara que molts deuen portar els seus fills a l’escola privada), han posat en marxa un altre procediment. Ara fan dir a la Justícia, a aquest TSJC, que tan sols hi hagi un nen que reclami el dret a ser escolaritzat en castellà, automàticament queda negat a la resta d’alumnes el dret a ser escolaritzats d’acord amb la llei vigent, és a dir en català. L’argument que donaven per a atendre les peticions d’escolarització en castellà era que, essent el castellà oficial igual que el català, hi havia d’haver un tracte també igual i que no es podia conculcar el dret d’aquell nen a rebre l’ensenyament en la llengua que escollís.

Doncs, bé, ara aquest mateix tribunal diu exactament el contrari del que deia abans; ara ja no s’ha de respectar el dret de cada nen a ser escolaritzat en la seva llengua, com deia, sinó que el dret dels catalanoparlants queda automàticament conculcat pel sol fet que hi hagi un sol nen que reclami ser atès en castellà. Com que l’argument de la llibertat i el dret individual no els ha funcionat per als seus objectius polítics, ara se n’inventen un altre de més aberrant com és aquest. Estem parlant a diari del tema de la corrupció: no és que també hi hagi corrupció a la Justícia posada al servei d’una causa ideològica, sinó que aquesta Justícia és putrefacta, i la corrupció no hauria de tenir cabuda en un estat català independent.

Josep Romeu
http://blocdejosepromeu.blogspot.com.es/

Arxivat a Altres
3 comments on “El TSJC, un pas més en l’estratègia popular
  1. Oriol López ha dit:

    Sí, com sempre, els catalanoparlants no tenim cap dret per la llei i la justícia espanyoles… Cada cop és més evident que necessitem una llei i una justícia pròpies.

  2. Roger ha dit:

    Estic totalment d’acord amb tu

  3. Jordi Camps ha dit:

    Jo penso que el què necessitem, és un fugida ràpida d’aquest desgraciat país. No podem esperar una consulta, la qual al meu entendre perdríem. Ells, els enemics, per a mi almenys ho són, estan a hores d’ara utilitzant l’artilleria. Més endavant ho faran amb l’aviació. La única solució és la declaració unilateral d’independència, i que no em vingui amb punyetes el Sr. Mas dient “que no seria una opció democràtica”(paraules d’ell de l’altre dia). O és que vol donar temps al temps per veure si ens encoloma una altra mena de Pacte Fiscal ??

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: