De les tenebres a la llum

"Las instituciones científicas y la difusión de la ciencia durante la ilustración", de Jean Pierre ClémentDurant el segle XVIII, l’anomenat segle de les llums, una part de la societat va avançar significativament  des de les tenebres de la religió i el fanatisme cap a les llums de la raó i de la ciència.

Un indicador d’aquesta tendència el tenim en la producció de llibres, que fins aquest segle havia estat dedicada majoritàriament als de temàtica religiosa, però que, a mesura que anava avançant el segle, s’anava orientant cada cop més als llibres de ciència i de tecnologia.

Segons un estudi del “Centro de Estudios del siglo XVIII de la Universidad de Oviedo”, mentre que a principi del segle XVIII els llibres de teologia i religió superaven el 50% del total, el 1745 eren sols el 40%, el 1755 el 28%, del 1784 al 1788 ja sols representaven el 19,5%, mentre que els de ciència i arts havien arribat al 32,7% del total.

Font: “Las instituciones científicas y la difusión de la ciencia durante la ilustración” (1993), de Jean Pierre Clément.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: