La ment i la salut del cos

El doctor Moisès Broggi (1908-2012) ens explicava al seu llibre Reflexions d’un vell centenari (2011) que, durant els anys d’exercici de la seva professió, havia pogut constatar la importància de la relació entre el metge i el pacient en l’evolució de les malalties, així com “l’íntima relació que hi ha entre els estats mentals i l’aparició o l’agreujament de malalties anteriorment existents”.

L'estrès, a ratlla!, de Sophia BlascoEl nostre estat d’ànim impacta sobre la nostra salut física. Hi ha algunes malalties que ja s’ha establert que tenen un origen i/o una forta relació amb determinats estats mentals, com la psoriasi, la síndrome de l’intestí irritable, l’asma o la hipertensió. I diversos estudis relacionen l’estrès amb l’aparició de determinades malalties, tal i com ens explica la Sophia Blasco al seu eBook L’estrès, a ratlla! (pdf) .

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: