Què és JavaScript?

"JavaScript in TextMate", d'Andrew Dupont, al Flickr, http://www.flickr.com/photos/savetheclocktower/113966179/JavaScript és un llenguatge suportat pels principals navegadors que permet afegir funcionalitats a les pàgines web. Va ser introduït per l’empresa Netscape per afegir interactivitat a les pàgines visitades amb el seu navegador.

JavaScript no és Java. Java és un potent i complet llenguatge de programació de propòsit general creat per Sun Microsystems (companyia absorvida més tard per Oracle) que permet crear aplicacions completes. JavaScript, en canvi, encara que utilitza una sintaxi que deriva de la de Java, es va crear amb l’objectiu més modest d’afegir certa funcionalitat a les pàgines web.

JavaScript permet crear formularis, validar-ne les dades introduïdes, realitzar càlculs, engegar accions quan es passa el ratolí per sobre d’un cert punt de la pàgina, mostrar la data o la hora actuals, desplegar finestres, generar i utilitzar cookies, etc.

El codi JavaScript s’inclou junt al codi HTML de la pàgina, entre les etiquetes <SCRIPT LANGUAGE=”JavaScript”> i </SCRIPT>.

Tutorials i més informació sobre JavaScript

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: