Reutilitzar un aparell de música vell

Imatge del vídeo "Telefunken hifi studio 1.MOV", de kaufport, YouTube

Imatge del vídeo “Telefunken hifi studio 1.MOV”, de kaufport, YouTube

Què podem fer amb un aparell de música vell com una minicadena o un equip d’alta fidelitat que s’ha quedat obsolet però que funciona correctament i que proporciona una bona qualitat de so?

Us proposo reutilitzar-lo com a sistema d’àudio per al vostre PC o per al vostre reproductor portàtil de MP3 quan el vulgueu escoltar a casa sense auriculars. Segur que la qualitat de so que obtindreu estarà per sobre de la mitjana dels altaveus de PC ordinaris i dels sistemes de so per a reproductors MP3 més econòmics.

Gairebé tots els aparells de música com minicadenes o equips d’alta fidelitat admeten utilitzar fonts externes de so. Per seleccionar la reproducció del so provinent de l’exterior generalment s’ha de situar algun commutador en una posició especial marcada com a “CD in”, “In”, “Aux”, “Line”, o alguna altra indicació que faci referència a una entrada de so externa (al model de la imatge s’ha de situar el segon commutador a dalt  a l’esquerra en la seva posició AUX) i s’ha de connectar la font externa de so (la sortida de so del PC o la d’auriculars del  reproductor MP3) mitjançant el cable adequat amb l’entrada corresponent de l’aparell de música. En cas de dubte, consulteu el manual, si el teniu.

La meva recomanació és que si no teniu soldador i experiència amb la soldadura amb estany i amb el muntatge de connectors us compreu el cable adaptador per connectar els dos aparells muntat i provat a una botiga de components electrònics. N’hi ha diversos tipus, en funció del connector que tingui l’aparell de música vell. Per a l’aparell de la imatge anterior cal un adaptador mini jack a DIN però en la majoria dels casos el que necessitareu serà un adaptador de mini jack a RCA, com el de la imatge següent:

Cable mini jack a RCA, de www.resetcomputacion.com.ar

Cable mini jack a RCA, de http://www.resetcomputacion.com.ar

Aconseguim així reutilitzar un aparell que, d’altra manera, hauria d’anar a parar a la deixalleria, ens estalviem l’adquisició de l’aparell la funció del qual farà (altaveus de PC o sistema de so per a reproductor MP3) i, minimitzant el nostre impacte en el medi ambient, gaudirem d’una bona qualitat de so.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Reutilitzar un aparell de música vell
  1. epertinez ha dit:

    És molt millor utilitzar un petit servidor bluetooth que cosa 20 Euros i podreu fer servir igual que el cable.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: