El mestre, el deixeble i el desig

L'art de saber escoltarEl professor Francesc Torralba ens explica al seu llibre L’art de saber escoltar (2006) que el que realment converteix algú en mestre és el seu desig d’ensenyar, ‘El mestre no és mestre pel que sap. El que el converteix en mestre és el desig que sent per comunicar el que sap i la capacitat que té per fer-ho.’ i que el que converteix algú en deixeble és el seu desig d’aprendre, el deixeble és ‘algú que sent el desig de saber, de conèixer el que no sap, de trobar respostes a les seves preguntes.’

Ser mestre o ser deixeble no poden ser tan sols uns rols, han de ser desig, desig d’ensenyar i desig d’aprendre. És inevitable preguntar-se fins a quin punt són presents aquests desitjos a les aules de les nostres escoles i universitats.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: