Com fer un microvídeo que resumeixi la teva activitat a Twitter

Fa uns mesos, des del bloc Des de la Mediterrània ens vam fer ressò de Vizify com a recurs que ens permetia crear una infografia que resumís la nostra activitat a Twitter durant l’any 2012 o fins i tot crear una infografia amb el nostre currículum. Doncs bé, recentment Vizify ha incorporat la possibilitat de crear de manera àgil i senzilla un microvídeo que resumeixi la nostra activitat a Twitter.

Imatge_post_video_Vizify

Generar aquest vídeo d’aproximadament 40 segons és molt fàcil. Simplement ens hem de connectar a aquesta pàgina amb el nostre usuari de Twitter per tal que es pugui accedir a les dades de la nostra activitat en aquesta xarxa social. Acte seguit es genera de manera automàtica un vídeo que aplega:

  • Una selecció de les imatges que hem penjat al nostre compte
  • Les tres etiquetes o hashtags que més utilitzem
  • Una escena que recull els horaris en què més piulem
  • Una selecció dels nostres tuits més exitosos
  • Els tres seguidors amb qui més interactuem
  • Una breu escena d’un dels vídeos que hàgim penjat

Tot plegat sota una banda sonora d’allò més rítmica i en sintonia amb la velocitat amb què transcorren les imatges.

Però tan important com el vídeo generat és la seva postproducció, és a dir, Vizify ens permet modificar tota la informació que mostra el vídeo d’entrada (imatges, etiquetes, tuits i seguidors). Fins i tot ens permet modificar la música que sona mentre es reprodueix el vídeo, i us ben asseguro que hi ha peces ben interessants; de fet, va ser l’apartat de la postproducció que més em va costar perquè no era capaç de decidir quina era la millor de les tres o quatre magnífiques bandes sonores finalistes. Important: un cop feta la postproducció no us oblideu de refrescar per tal que les vostres modificacions s’incorporin al nou vídeo. Finalment, els que ja teniu una infografia sobre el vostre currículum feta amb Vizify (com és el meu cas) podeu afegir-hi el vídeo com una pàgina més de la vostra infografia personal.

Voleu veure un exemple de vídeo generat amb Vizify?  :-)

Video_XLC_Vizify

Altres articles relacionats, publicats a Des de la Mediterrània:

Xavier Lasauca i Cisa
Bloc L’ase quàntic

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
3 comments on “Com fer un microvídeo que resumeixi la teva activitat a Twitter
  1. Oriol López ha dit:

    Ha quedat molt bé el teu vídeo. Fantàstica eina. Moltes gràcies per donar-nos-la a conèixer.

  2. […] 10. Com fer un microvídeo que resumeixi la teva activitat a Twitter (juliol) […]

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: