Com fer una infografia que resumeixi la nostra activitat a Twitter durant l’any 2012

S’acosta la fi de l’any i és hora de fer balanç.  En aquest article explico com podem avaluar la nostra presència a Twitter l’any 2012 mitjançant una infografia que, en menys de 10 segons,  resumeix la nostra activitat a Twitter durant l’any 2012!

Twitter_XLC_2012

Twitter ja va fer el seu balanç particular de l’any amb les piulades més repiulades, els temes més debatuts (etiquetes o hashtags), etc., en aquesta pàgina web, molt visual i de fàcil navegació.

Doncs bé, gràcies a Nathan Yau i el seu magnífic i molt recomanable bloc Flowingdata, sobre tractament i visualització de dades, m’assabento de l’existència de Vizify, una empresa que ha col·laborat amb Twitter per tal que puguem generar una infografia que reculli el resum de la nostra activitat en aquesta xarxa social durant l’any 2012: només cal accedir a aquesta pàgina, proporcionar una adreça de correu electrònic i connectar-nos a Twitter.

Podeu accedir a la meva infografia 2012 del compte @xavierlasauca, per exemple. No hi ha cap sorpresa! Les etiquetes que he fet servir més són són #recerca, #universitats, #research, #openaccess, #science… i el ja clàssic #taldiacomavui amb què comento les efemèrides científiques i tecnològiques del dia. També dec ser considerat un tipus bastant agraït, ja ho comprovareu. Finalment, tres coses a destacar:

  • La piulada que va obtenir més RT l’any 2012 va ser aquesta, sobre l’article  que vaig escriure en el meu bloc que resumia algunes ponències de les I Jornades sobre Gestió de la Informació Científica organitzades per l’IEC.
  • El meu golden follower és el professor Jesús Jover Casas (@jesjo), que em va esmentar fins a 20 vegades enguany en el seu The Jesús Jover Casas Daily… Moltes gràcies, Jesús!
  • Sobre cada etiqueta podeu desplaçar el cursor d’esquerra a dreta sobre les bombolles per veure les piulades concretes i el seu impacte… Una mirada al nostre passat recent tuitaire!

Articles publicats a Des de la Mediterrània relacionats:

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Com fer una infografia que resumeixi la nostra activitat a Twitter durant l’any 2012
  1. Oriol López ha dit:

    Una molt bona eina per analitzar tendències i poder aprendre’n per piular millor i més efectivament el 2013. Gràcies per compartir-la.

  2. Gràcies a tu pel comentari, Oriol. Voldria afegir que Vizify permet crear el que ells anomenen “your graphical bio” o “a complete story of you”, sobre la base de les nostres dades a Twitter; Facebook o Linkedin, entre d’altres xarxes. Per construir aquesta visualització de la nostra biografia cal accedir a la URL https://www.vizify.com/sign-in

  3. […] a Des de la Mediterrània de com dissenyar una infografia que mostrés de manera esquemàtica la nostra activitat a Twitter durant l’any 2012, en aquest article explicarem com crear una infografia que resumeixi el nostre currículum a partir […]

  4. […] del bloc Des de la Mediterrània ens vam fer ressò de Vizify com a recurs que ens permetia crear una infografia que resumís la nostra activitat a Twitter durant l’any 2012 o fins i tot crear una infografia amb el nostre currículum. Doncs bé, recentment Vizify ha […]

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: