La melodia castellonenca de Nokia

La melodia dels mòbils Nokia és una de les peces musical més conegudes del món. No és un fet estrany ja que tots els mòbils d’aquesta marca la duen incorporada. Aquesta melodia correspon a un fragment de la peça musical Gran Vals del compositor i guitarrista castellonenc Francesc Tàrrega. Tàrrega va nàixer a Vila-real el 1852. De petit va patir un greu accident que li va afectar a la vista, i el seu pare creient que es quedaria cec, va fer que la família es traslladés a Castelló perquè el jove Tàrrega assistís a classes de música i, en cas de quedar cec, pogués guanyar-se la vida tocant algun instrument, iniciant-se així en el món de la guitarra.

Donades les seves dots per a la música, va formar-se musicalment a València, Madrid i Barcelona. El piano era l’instrument de moda del moment i els seus estudis anaven encaminats a fer d’ell un pianista, però abandonà la seva carrera de piano i es concentra exclusivament en la guitarra. Donà concerts de guitarra a les principals ciutats europees i espanyoles i va compondre desenes de peces musicals. Entre elles destaca Gran Vals, peça escrita el 1902 i utilitzada des del 1994 com a melodia dels mòbils Nokia.

Més informació | Biografia de la Biblioteca Nacional d’Espanya

 

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “La melodia castellonenca de Nokia

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: