La mirada de l’amo

La ciutat cansada, de Pere Calders[L’amo de la fàbrica] s’havia fet construir el despatx a l’estil d’una desmesurada capsa de vidre suspesa en el centre de la fàbrica. Les naus, disposades radialment, quedaven obertes a la seva mirada i cada un dels obrers sentia els ulls de l’amo clavats en el bescoll. Aquesta sensació, persistent, els feia ajupir el cap i els anava cremant a tots.
Pere Calders

El fragment anterior està extret de la novel·la La ciutat cansada de Pere Calders (1912-1994), publicada pòstumament el 2008, una reflexió corrosiva en clau d’humor sobre la condició humana que ens fa alhora rumiar i somriure.

Als que encara no l’hagueu llegida, us la recomano.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: