Fes realitat el submarí científic català Ictineu 3!

Imatge del vídeo Ajuda’ns a fer realitat el submarí científic català ICTINEU 3!

Imatge del vídeo Ajuda’ns a fer realitat el submarí científic català ICTINEU 3!

L’Ictineu 3 és un submarí civil, per a ús científic i tècnic, de disseny i construcció catalanes, el nom del qual ret tribut als submarins Ictíneo I i Ictíneo II que el pioner català Narcís Monturiol va construir el segle XIX.

L’Ictineu 3 podrà baixar fins a profunditats de 1200 metres i incorpora els materials i la tecnologia més avançada per a realitzar exploracions, recollides de mostres i experiments científics al fons del mar.

Té capacitat per a tres persones, el tripulant i dos acompanyants, i una cúpula de metacrilat que ofereix un gran camp de visió.

La seva propulsió és elèctrica i incorpora unes innovadores bateries d’ió-liti-polímer d’alt rendiment, desenvolupades per la pròpia empresa constructora, que li permeten una autonomia de treball de fins a 10 hores.

La velocitat de propulsió en superfície es 2.5 nusos i de 1.5 nusos en immersió, amb una autonomia que li permet de desplaçar-se a distàncies de fins a 10 milles nàutiques.

La reserva d’aire, amb tancs d’oxigen i absorbidors de diòxid de carboni, garanteix un suport vital de fins a 5 dies.

Disposa de dos braços robòtics de grans prestacions (6 graus de llibertat, 1,5 metres d’abast, pinces intercanviables…) que li permeten la manipulació i recollida d’objectes, ús d’eines, etc.

Com que, a partir de certa profunditat, no hi arriba la llum del sol, incorpora focus de llum amb una potència total de 2.000 W.

La qualitat i seguretat de l’aparell estaran avalades per l’empresa certificadora internacional Germanischer Lloyd.

El disseny i construcció l’està duent a terme l’empresa catalana Ictineu Submarins S.L.,  constituïda el febrer de 2007, que compta amb un equip tècnic interdisciplinar encapçalat pels socis fundadors, Pere Forès i Carme Paradera.

El finançament s’està fent mitjançant el mecenatge per part d’entitats, empreses i particulars. Després d’haver-s’hi invertit 2,5 milions d’euros i 10 anys de recerca i desenvolupament, ara tan sols calen 60.000 euros per poder finalitzar-lo i posar el submarí sota l’aigua el setembre. Per aconseguir-los, s’ha engegat la campanya de micromecenatge Ara és l’hora de la veritat: fem l’esforç final, posem a l’aigua l’ICTINEU 3!, a través de Verkami, que finalitza el 19 d’agost, i que ens permet als particulars de participar-hi fent-hi aportacions a partir de 10€. El nom de totes les persones que hi hagin contribuït s’inscriurà al carenat de l’Ictineu. A continuació podeu veure el vídeo Ajuda’ns a fer realitat el submarí científic català ICTINEU 3! animant a participar-hi:

Oriol López

Fonts:

L’Ictineu 3 demana una empenta per començar a navegar

Ictineu 3

Ictineu Submarins S.L.

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Fes realitat el submarí científic català Ictineu 3!
  1. Oriol López ha dit:

    La campanya de micromecenatge a través de Verkami per aconseguir els 60.000 € que feien falta per a la fase final del projecte va ser un èxit i, un cop tancat el període per fer aportacions, que acabava el 19 d’agost, un total de 1.141 aportacions havien sumat 60.970 €. Al setembre es preveuen les primeres proves d’immersió i abans de finals d’octubre la Festa de l’Avarada.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: