Guerra freda a l’estupidesa

BRC8Ap4CQAAbBew.jpg-large

Suposo que tots teniu les mateixes preguntes al cap: com es declara una guerra freda? A cops de glaçons? Amb un cubata a la mà? El director de La Gaceta abusa dels cubates amb glaçons?

Tot plegat, la conclusió és que vivim uns temps molt estranys. Tinc la sensació que, com a societat, anem a la deriva. Pagaria per veure les reunions de David Cameron amb els seus responsables d’assumptes exteriors. Allò deu ser acudit sobre acudit. Ja només els faltava aquesta portada.

Tots hem estudiant Història. Els llibres ens parlen de períodes que es reconeixen fàcilment: la segona república, la guerra civil, la postguerra, la transició… Us heu preguntat com es dirà el capítol que tracti aquesta època que estem vivint? Jo sí: l’Espanya paranoica. La trama Gürtel, Bárcenas, la caverna mediàtica, el rei caçaelefants, el gendre “empalmado”, un president sota sospita… i ara Gibraltar. De fons, sis milions d’aturats, més del cinquanta per cent d’atur juvenil, els joves millor formats de la nostra història que s’han d’anar a treballar a l’estranger mentre la ministra anomena a això “mobilitat exterior”, banquers estafadors que es riuen de la crisi i de nosaltres, la troika que inventa noves formes d’esclavitud i que pretén reactivar l’economia abaixant els salaris a la classe social responsable de la major quantitat de consum, consum que és l’autèntic motor de l’economia…

Potser tots hem perdut l’oremus. Potser no entenem el món que ens ha tocat viure. Potser s’ha trencat el sistema (o l’hem trencat entre tots). Potser alguns periodistes han arribat a pensar que som idiotes i que ens empassem qualsevol portada. Potser tots hem arribat a pensar que la resta de persones són idiotes. O potser els idiotes som nosaltres, per abaixar el cap, per votar als de sempre, per viure amb valors, per educar als nostres fills en la idea de que un altre món és possible, per voler dormir sense problemes de consciència, per assumir que amb la nostra nòmina i la nostra hipoteca estem ben agafats per on més mal fa, per haver aprés a renunciar als somnis, per haver confiat, per haver cregut, per no saber com fer les coses més bé, per haver estat captius dels malsons dels altres, per ser com són, per no ser com podríem ser, per haver viscut tants anys en aquest país paranoic, encantat d’haver-se conegut, antic imperi i actual parc temàtic de la corrupció.

Fa pocs dies vaig veure una samarreta en una botiga de Blanes que em va regirar l’estomac. Deia: HOLIDAYS IN SPAIN. DRINKING. FUCKING. SLEEPING. Vaig pensar en la impressionant cultura espanyola, en la seva arquitectura, en els seus escriptors, en els seus artistes. Vaig pensar en els seus recursos naturals, en el seu clima envejable, en la seva gastronomia. Però, sobretot, vaig pensar que estem fent les coses molt malament, que la transició no ha acabat, que un munt de valors de generacions anteriors continuen molt vigents i que la meva ha estat una generació perduda en aquest sentit perquè, si per això ens visiten alguns turistes, el nostre model de país està en absoluta fallida.

No sé com acabar aquest article. M’agradaria deixar un enorme buit i que fos algun blocaire del futur qui l’omplís. Potser el d’algun blocaire que visqués en un estat nou de trinca, amb nous pactes socials, més cohesionat i sense ferides.

Ara us deixo… però continuaré declarant la guerra freda a l’estupidesa.

Twitter: @alexsocietat 

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Guerra freda a l’estupidesa
  1. yeagov ha dit:

    El conflicte d’Espanya amb Gibraltar té una explicació:
    Un Estat que s’enfonsa degut a la crisi econòmica, política, institucional i territorial, amb 6 milions d’aturats, amb els serveis socials que estan desapareixent, uns nivells de corrupció galopants que afecten a tots els membres del govern espanyol i dirigents del Partit Popular, també a d’altres partits, un conflicte amb Catalunya que ha iniciat un procés de secessió, i el govern espanyol veient el panorama ha decidit que només es pot tapar tot això creant un conflicte amb Gibraltar.
    I el més greu es veure els mitjans afins al PP escalfant l’ambient, arengant la plebs per tal que es prepari per a la guerra. La premsa espanyola es pensa que estem en el segle XIX.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: