El dia que Gadafi va llogar el Barça

Moammar al-Gaddafi, a part d’un dictador sanguinari i cruel, també ha estat un personatge molt excèntric i de costums molt rars. Aquest caràcter excèntric també el compartia la seva família.  Al Saadi Gaddafi, el tercer fill del dictador, ha passat gran part de la seva vida intentant ser futbolista. En el 2003 era propietari i jugador del club de futbol libanès, el Al Itthad (curiosament la seva pàgina oficial està hackejada actualment), i en la seva dèria de ser un futbolista de renom no va tenir altra idea que llogar el Camp  Nou i jugar contra el Barça.

A l’abril de 2003, el fill de Gaddafi aterrava al Prat per jugar contra el Barça, al qual havia pagat 300.000 euros per jugar un partit amistós. L’entrada va ser lliure. I encara que el Barça, aleshores entrenat per Radomir Antic, va voler ser cortès amb l’il · lustre convidat, no va poder evitar golejar-lo: la trobada va acabar 5-0 amb hat trick de Gerard López inclòs.

El partit havia de ser transmès per TV3, però la Federació Espanyola de Futbol va prohibir la retransmissió perquè coincidia amb un partit de la selecció espanyola que havia de jugar-se el mateix dia.

Desprès d’aquell partit, el fill de Gaddafi va jugar sense cap èxit a diversos clubs italians. Actualment i després de la revolució Líbia viu exiliat a Niamey, la capital de Níger.

Més informació | Hemeroteca de La Vanguardia

1049148029_740215_0000000001_noticia_grande

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: