Carta a Alícia Sánchez-Camacho

sánchez-camacho

 

info k

Estimada, o no, Alícia Sánchez-Camacho:

 

En primer lloc, deixa’m que m’interessi pel teu estat de salut. En les darreres setmanes et veig amb un color de pell una mica preocupant i, no sé si és a causa d’un excés de sol, o a que estàs permanentment indignada. De fet, tinc la impressió que si llegissis l’etiqueta del xampú en veu alta, ho faries amb ira, repartint retrets a tort i a dret, com si denunciessis alguna cosa en contra de les teves idees. Aqua! Sodium chloride! Sodium Laureth Sulfate! Separatistes!

Tanmateix, qui està realment indignat amb tu és aquest humil blogaire. En la creuada que dueu a terme els fills ideològics del franquisme com tu (recordes qui va fundar el PP?) ara li ha tocat rebre a l’Info K. I fins aquí podíem arribar.

Les televisions espanyoles fa anys que passen olímpicament dels nens i dels joves. No hi ha ni un sol programa 100% infantil i juvenil de qualitat, ni en les privades, ni en les públiques. Ara em parlaràs del canal Clan. Si, ja! És aquell on han passat un milió de vegades els capítols del Bob Esponja? Si tan patriota ets, em pots dir per quina raó no protestes per la mancança de produccions espanyoles al canal Clan? Ah, Los Lunnis! Sí, és cert. Es produeixen al centre de TVE a… Sant Cugat.

L’Info K és un informatiu infantil i juvenil que no tracta als nens i joves com si fossin imbècils. Informa de manera senzilla i entenedora sobre temes socials i polítics per formar a futurs ciutadans amb un pensament lliure i capacitat crítica. És això el que fa TVE en horari infantil programant curses de braus? És el que fa Tele 5 amb Sálvame? On ets quan en TOTS els informatius s’emeten imatges violentes mentre la família fa la sobretaula? Em pots dir quin informatiu puc veure amb la meva filla sense que li digui que es tapi els ulls perquè surten cadàvers de ves a saber on?

Mira, Alícia, el teu sobtat interès per la programació infantil de TV3 no és casual. Forma part de la vostra guerra bruta en contra de tot el que és català. Ja només ens queda veure una portada del teu amic Marhuenda assegurant que la Moreneta va ser fabricada al Marroc; o que Pedro J. involucri en els papers de Bárcenas al Cor de Cambra del Conservatori del Liceu; o que el Tribunal Constitucional prohibeixi la Festa dels Súpers. Tant se val. L’important és dinamitar qualsevol iniciativa amb segell català. Perquè, Alícia, si el teu fill et preguntés un dia qualsevol: mama, què has fet per Catalunya? Què li diries? Que has escoltat a la majoria silenciosa? Com? Amb un Sonotone? Amb una taula ouija?

Parleu d’adoctrinament. Tu, que portes al teu fill als mítings. Vosaltres, tan catòlics. Que organitzeu les seves comunions quan no tenen la més mínima capacitat d’entendre què és la religió. Ells, que els hi posen la bandera d’Espanya a les mans i els porten a veure la desfilada militar del 12 d’octubre. Ell, que afirma que el que vol és espanyolitzar nens catalans. Parleu d’adoctrinament?

Deixeu els nostres fills tranquils. Els educarem con nosaltres decidim. I, quan dic nosaltres, parlo del pares. Decidim què veuen, què fan, a quina escola estudiaran, on viatgen. Decidim si veuen o no l’Info K, si veuen o no el Sálvame, si veuen o no els toros. Nosaltres decidim. Decidirem, fins i tot, si viuen o no en una Catalunya independent. Tots som transmissors d’idees, de valors, de punts de vista. Tu també. El teu fill no viu en una vitrina allunyada de la realitat. O sí? Ets la mare perfecta que educa al seu fill en un punt equidistant entre totes les ideologies? Si és així, hauries d’optar ja a algun premi d’UNICEF.

En confiança, Alícia, si no surts al Club Súper 3 és perquè els nens et tenen por. Sempre et pots disfressar de Bruixa Avorrida però, si segueixes cridant cada vegada que surts per la tele, crec que al final no et serà necessària cap disfressa. 

 

Twitter: @alexsocietat

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Carta a Alícia Sánchez-Camacho
  1. cigaló ha dit:

    Sí que hi ha sortit la Sánchez-Camarga a l’Info-K, per exemple durant la darrera campanya electoral. Eren temps en que encara no era doctrinari, pel que sembla.

  2. yeagov ha dit:

    Vist el que Sánchez Camacho va dedicar-se a fer la passada campanya electoral catalana diria que el seu futur és treballar en un d’aquests canals d’endevins i tarotistes dels que n’hi ha tants a la TDT, i ho farà amb una bola de vidre dins de la qual hi veurà imatges d’Intereconomía i 13TV amb Vidal-Quadras i Losantos anunciant-nos l’harmagedon.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: