MDX (Materials Docents en Xarxa)

MDX (Materials Docents en Xarxa)Aquesta entrada és per presentar-vos, als que encara no el conegueu, el recurs MDX (Materials Docents en Xarxa), un dels magatzems més grans de materials docents elaborats per professors universitaris  i accessibles gratuïtament des d’internet, que combina els magatzems digitals de les diferents universitats que hi participen i proporciona materials en català, en castellà i en anglès i permet fer cerques per títol, per autor, per tema, per universitat de procedència i per data de publicació.

MDX utilitza el programari lliure DSpace, de codi obert, desenvolupat conjuntament pel MIT (Massachussets Institute of Technology) i per HP (Hewlett-Packard) i empra el protocol d’interoperabilitat de l’OAI (Open Archives Initiative), la qual cosa en facilita la connexió amb d’altres magatzems digitals a nivell internacional.

MDX és un projecte de les universitats participants, el CBUC (Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya) i el CESCA (Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya), i compta amb el suport del Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “MDX (Materials Docents en Xarxa)
  1. Simó Colomer ha dit:

    Moltes gràcies, un recurs potentíssim i molt interessant per a tots, docents i alumnat. Un tresor a la xarxa. Des del País Valencià, enhorabona pel blog i per esta entrada tan útil.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: