El sentit de la vida

El mico destronatTot i que la ciència ens ha permès de conèixer que l’home com a espècie és el producte de milions d’anys d’evolució, també ha posat en evidència que aquesta evolució s’ha produït, i es continua produint, de forma totalment atzarosa, en totes les espècies i sense cap finalitat predeterminada; l’home no és, ni molt menys, cap culminació de l’evolució, tal i com ens ho recordava en Toni Gisbert al seu llibre El mico destronat (2008). La natura, doncs, no ha produït l’home amb cap finalitat preestablerta. L’home apareix a sobre de la terra sense cap missió predeterminada a priori.

Així, doncs, no hi ha una resposta única i vàlida per a tothom sobre el sentit de la vida. De fet, podríem dir que la vida humana no en té cap i alhora en pot tenir tants com individus. Cadascú tenim el dret, i jo diria també quasi l’obligació, de trobar el nostre sentit a la nostra vida. La companya bloguera, i coach, Sophia Blasco, al seu article 4 camins per trobar un sentit a la vida, ens proposa algunes idees per ajudar-nos a trobar-lo.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El sentit de la vida
  1. Julian ha dit:

    És cert Oriol, i penso a més que el sentit s’ha de buscar internament, però això si desprès d’intentar-ho afora, que ens prepara per la cerca interior, pot ser aquesta la raó de tants problemes, vivimuna vida mol individualiste i superficial. Execel·lent post gràcies per compartir-ho.

    • Oriol López ha dit:

      Sí, Julian, jo també sóc de l’opinió que el sentit de cada vida individual hauria de poder-se traduir d’alguna manera en alguna millora, per petita que fos, en la vida dels altres. Gràcies per la teva aportació.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: