D’illes paradisíaques i cocos

"Coconut tree", de Technofreak, Flickr

“Coconut tree”, de Technofreak, Flickr

Quan pensem en una illa paradisíaca de ben segur que molts de nosaltres hi imaginem una palmera amb una hamaca i un individu feliçment fent-hi la migdiada al recer de la seva ombra.

No se’ns acut pas de pensar en aquests moments en el perill que podria representar per al satisfet estadant de l’hamaca l’impacte de la caiguda d’un coco madur.

Però sí que hi va pensar el professor d’epidemiologia i bioestadística Peter Barss de la McGill University (Canadà) que va realitzar un informe que portava per títol “Injuries due to Falling Coconuts” (ferides causades per la caiguda de cocos), a partir de la informació sobre els ingressos per aquesta causa a un hospital de Papua Nova Guinea, i el va publicar el 1984 a la revista “Journal of Trauma”. L’estudi revelava que el 2,5% de les admissions de la unitat de trauma de l’esmentat hospital eren degudes a aquesta causa.

Ja ho veieu, de vegades la realitat de les illes paradisíaques no és tan idíl·lica com ens pensem. En tot cas, millor no posar-se a dormir a sota d’una palmera plena de cocos madurs.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: