Cercar a Google, trucs: Google Custom Search, eBooks Search i d’altres aliats

Com ja sabreu, trobar quelcom molt concret a  Google pot ser difícil donada la gran quantitat d’informació abocada cada dia a la xarxa, que podria fer que algunes coses valuoses es perdessin pel camí entre continguts amb un millor posicionament. La major part dels continguts d’Internet s’han creat en els darrers dos anys i son indexades pel monstre cercador de Google segons paràmetres de paraules clau i visibilitat. Entre tanta palla, trobar l’agulla que busquem podria ser una tasca complexa, i és per això que apareixen eines com Google Custom Search per ajudar-nos a trobar exactament allò que busquem.

Google Custom Search

L’eina de Google va aparèixer el 2006 enfocada als webmasters, per a que poguessin cercar contingunts d’una forma personalitzada al seu web o el que escollissin. Tot i això, avui en dia pot ser una eina perfecta per qualsevol feina que requereixi l’ús d’Internet. Si ja estem familiaritzats amb les cerques tipus “site:” o “filetype:”, la “cerca personalitzada” serà molt útil per a guardar els paràmetres desitjats si volem cunsultar regularment google buscant una mateixa cosa. A més, GCS permet inserir una barra de cerca personalitzada en el nostre lloc web, fins i tot a WordPress.

www.lapanoramica.cat la panoramica social media community manager google

Altres aplicacions genials de Google:

Cerca eBooks: Ebooks Search Engine

Podeu trobar els eBooks que busqueu en aquesta pàgina: Ebooks Search Engine. Simplement introduiu la que creieu que seria la paraula clau per cercar el llibre, i us sortiran tots els arxius en format d’eBook que concordin amb la paraula.

Cerca productes: Google Shopping

Troba el producte que busques aquí. Tan sols posa “cereals” i trobaras tots els productes de cereals que es venen a la xarxa amb el seu preu, descripció, ofertes i fins i tot opinions dels consumidors.

Cerca vídeo: Google Videos

Troba el resultat que buscaves sense haver de cercar a tots els proveïdors de vídeo un per un. Aquí et sortiran tots els resultats de la xarxa pel vídeo que busques.

Cerca blogs: Google Blogs

Troba els millors blogs via Google amb aquesta eina espectacular. Sovint, si cerques un blog a la xarxa pots tornar-te boig perdut entre temes i subtemes. Amb Google Blogs, tan sols posant la paraula clau del teu interés podras accedir a tots els blogs que tracten del que busques.

Cerca imatges de cares

Afegint el text “&imgtype=face darrere de la URL de la vostra cerca podrem trobar només cares del personatge que cerquem. Com ho farem? 1. Cerquem “Joel Joan”, per exemple, a Google Images. A la URL que ens apareix en el navegador  afegirem al final “&imgtype=face“. D’aquesta manera, les imatges que sortien a la cerca seran filtrades i només quedaran les imatges de cara d’en Joel Joan.

joel joan www.lapanoramica.cat la panoramica social media google comunicacio

Cerca pel·lícules: Google Movies

Si el que vols és anar al cinema i fer-ho ràpid, no et pots perdre aquesta eina. Google Movies sap on vius (per suposat, Google ho sap tot) i és capaç de trobar la pel·lícula que busques a prop de casa, a més de proporcionar-te les hores de cada sessió a la pantalla principal. Molt útil!

I si encara voleu provar més, passeu pels trucs de Google i a practicar!

 

Núria Nia

www.lapanoramica.cat

Quant a

Faig pel·lícules documentals. Fundadora de www.lapanoramica.cat, treballo en comunicació, vídeo i fotografia per projectes i empreses culturals.

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Cercar a Google, trucs: Google Custom Search, eBooks Search i d’altres aliats
  1. M Victoria Roca Garreta ha dit:

    Moltes gràcies Sergi. Et desitjo tot el millor pel 2014. Una abraçada.

    ________________________________

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: