Els bitcoins, la nova moneda?

Adaptació de "Bitcoin accepted here", d'Eric Steuer, Flickr

Adaptació de “Bitcoin accepted here”, d’Eric Steuer, Flickr

Els bitcoins són la primera moneda digital totalment descentralitzada que es pot enviar i rebre a través d’internet sense necessitat de passar per cap banc ni cap altre intermediari.

Podem guardar els nostres bitcoins a la nostra cartera digital al núvol, al nostre ordinador o al nostre smartphone, els podem transferir a d’altres persones i podem intercanviar-los per productes, serveis o per monedes convencionals com els dòlars o els euros.

No hi ha cap Fàbrica de la moneda ni cap Banc central; la fabricació dels bitcoins la pot fer qualsevol persona amb els coneixements adequats mitjançant un programari gratuït i de codi obert. La persona que fabrica noves monedes bitcoin s’anomena minaire. El sistema està pensat de tal manera que ningú no pugui enriquir-se fabricant bitcoins ja que els minaires tan sols poden quedar-se amb un petit percentatge dels bitcoins que fabriquen, molt per sota del que correspondria a la quantitat de treball que els cal per fabricar-ne i això fa que tan sols s’hi dediquin persones altruistes.

Des que aquesta moneda va ser definida el 2008 per Satoshi Nakamoto i que el 2009 es va disposar del programari de codi obert per crear els bitcoins, cada cop hi ha més gent i més empreses que els utilitza, milions de persones i milers d’empreses que mouen l’economia del bitcoin per un valor equivalent a uns 8.000.000.000 dòlars.

Al vídeo següent podeu veure una petita presentació dels bitcoins subtitulada en català:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: