Abuelo made in Spain

o-PORTADA-REY-HOLA-570

Vull dedicar el meu primer article de l’any a un binomi perfecte: la revista ¡HOLA! (k ase) i el campechano. Déu n’hi do, quina portada per encetar el tricentenari!

En primer lloc, em sorprèn la frase: “Don Juan Carlos, el hombre más influyente en la historia de nuestra publicación”. És a dir, Don JC és la persona que més ha influït a la publicació. I és que, segons el diccionari de la RAE, influir és “dicho de una cosa: producir sobre otra ciertos efectos; como el hierro sobre la aguja imantada, la luz sobre la vegetación”. És clar, que ha influït. Aquesta revista ha estat el BOE de la Casa Reial. Si l’agafes i està enganxifosa! I no és la laca de la perruqueria! És l’oli dels massatges que li foten al campechano, a la campechana, als fills, als nets i a tota la Borbón&Co Manufactured.

Però no em vull ficar en els seus continguts perquè després em llençareu els lleons i em direu que la llegeixo. I, de veritat, no és el cas. El que vull fer és una petita lectura semiòtica de la portada.

Heu vist el Photoshop? Li han posat tant de color a les galtes que sembla David el Gnomo. Per cert, recordeu la cançó? “Soy un gnomo, el mas anciano del lugar. Uso hierbas que yo sé, te pueden curar”. Va ser la primera apologia sobre els porros de la nostra infantesa.

Una altra cosa que m’ha sobtat de la portada és la cara de mala hòstia que porta. Si és costum posar sobrenoms als reis, no em vull imaginar quin serà el d’aquest. Juan Carlos I, el disgustado? El indignado? El lesionado? Tots sabem que el 2013 ha estat un annus horribilis per a ell (annus significa any, vull recordar-ho) però encara queden uns mesos per a la consulta d’independència, el judici d’Urdangarín, la darrera malifeta del Froilán…

No obstant, vull fer una menció especial a l’alçada dels pantalons. Crec que és inconstitucional que el cinturó estigui per sobre del melic. No sóc jurista, però “juraria” que després de l’article que diu que el monarca es inviolable, ve el que assegura que la panxa del monarca ha de descansar per sobre del cinturó. Que jo sàpiga encara no s’ha inventat el cinturó de torax. Bé… potser sí… li diuen sostenidors… i no és el cas.

Hi ha un detall, això sí, que m’ha encantat. Intentaré imaginar-me la conversa entre el fotògraf i la persona encarregada del vestuari a la sessió de fotos:

Fotògraf: ¿Y qué cojones hacemos con la papada?

Estilista: ¿Qué quieres decir?

Fotògraf: Pues que con el Photoshop no le puedo hundir la cabeza en los hombros. Que parecerá el Fernando Alonso, joder.

Estilista: Pues le ponemos una corbata.

Fotògraf: ¿Una corbata? Si nos han dicho que ha de salir campechano.

Estilista: Pues un jersey de esos de cuello vuelto, de los que se pegan al cuerpo.

Fotògraf: ¿Y la barriga?

Estilista: ¿La barriga? Pues nada, le subes el cinturón y a lo Paco Martínez Soria en “Abuelo Made in Spain”.

I vet aquí la portada!

Per cert, a la web de la revista hi ha un espai que amb el nom “34 fotos del rey haciendo cosas” ens mostra un recull d’imatges de la vida del monarca. Tanmateix, hi ha una en la què és al rei a qui li “fan coses”. Això sí, crec que el gos no es diu Marhuenda.

rey2

 

Twitter: @alexsocietat

 

 

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: