De la brevetat de la vida

De la brevetat de la vida, SènecaAvui, uns 2.000 anys després que foren escrites De la brevetat de la vida i De la vida benaurada de Sèneca, per les matèries que s’hi tracten, no han perdut pas la seva vigència  i per al lector actual encara fan de molt bon llegir.

De les moltes idees que s’hi desenvolupen, si n’hagués de seleccionar tan sols una de cadascun dels llibres esmentats, la meva tria personal, que no en resumeix ni molt menys el contingut, seria:

– Pel que fa al primer,  De la brevetat de la vida, la idea que la vida realment no és breu, sinó que el que passa sovint és que la malbaratem fent coses que realment no ens satisfan i que fins i tot una vida objectivament curta, ben aprofitada, permet de fer grans coses.

– Del segon, De la vida benaurada, em quedo amb una de les coses que hi diu sobre les possessions, que la relació sàvia amb els béns materials és la que ens permet que aquests estiguin al nostre servei i no nosaltres al servei d’aquests.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: