Com estalviar més del 50% del rebut de la llum

El 30% de l'energia utilitzada en una casa es perd de forma innecessària

El 30% de l’energia utilitzada en una casa es perd de forma innecessària

Amb aquestes 6 mesures estalviem més del 50% de l’energia elèctrica, un estalvi amb fort impacte mediambiental i econòmic:

1 .- Hem adoptat la il·luminació LED: La tecnologia LED ens interessa, una bombeta LED de 10W fa més llum que una bombeta de filament incandescent de 100W.
2.- Aprofitem el llum natural i apaguem el llum en sortir de les habitacions.
3.- Hem reduït la potencia contractada al mínim en funció dels electrodomèstics que habitualment tenim connectats simultàniament.
4.- Ens hem acollit a l’opció Discriminació Horària i ens hi hem adaptat. Centralitzem la major part del consum (rentadora, forn, …) dins la franja més barata, de les 22.00h de la nit a les 12.00h del matí del dia següent. Centralitzant com a mínim el 30% del consum en aquesta franja, ja et sortirà a compte. Per acollir-te a la Discriminació Horària cal adaptar el comptador, demana-ho a l’empresa subministradora. El preu del Kw varia entre companyies distribuïdores; Som Energia, a data 24 de febrer de 2014, a la seva web, té publicats aquests preus:

0,059030€/Kw de 22.00h de la nit a 12.00h del migdia del dia següent
0,151938€/Kw de 12.00h del matí a 22.00h de la nit
0,126621€/Kw sense Discriminació Horària

5.- Desendollem! Hem liquidat el consum fantasma generat pels aparells pel fet d’estar endollats, encara que estiguin apagats. Les regletes d’endolls ens hi ajuden, amb un sol botó desconnectem diversos aparells: monitor, torre de l’ordinador i la impressora; la TV, la minicadena i el dvd, …
6.- Ens hem apuntat a Som energia.

Amb aquestes 6 mesures hem aconseguit estalviar més del 50% de la factura de la llum. Una bona recepta per reduir la despesa domèstica i l’impacte ambiental de l’energia que consumim.

Sophia Blasco Castell

Documentat a: Com estalviar electricitat?

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Arxivat a Ciència i Tecnologia
7 comments on “Com estalviar més del 50% del rebut de la llum
 1. Joan ha dit:

  Gràcies per l’article, totes les suggerències són molt certes, i anem descobrint el gran estalvi amb la “discriminació horària”. Si algú en vol saber més, un article molt complet a : http://solartradex.com/blog/ahorrar-en-la-factura-de-la-luz-es-muy-simple-pasalo/

  I per descomptat, fer-se soci de Som Energia (ja en som 13000 !)

  • Sophia Blasco ha dit:

   Ens interessa estalviar en energia i la informació sobre la tecnologia LED i sobre la tarifa amb discriminació horària és escassa i farragosa, ens interessa fer-la més entenedora i fer -la córrer. Gràcies per comentar, Joan.

 2. Jordi Camps ha dit:

  Si no vaig errat i la memòria no em falla, la “bombeta” LED més gran que fan, és de 200 W. Dies enrere havia de comprar una làmpada de peu nova per a la sala d’estar i vaig pensar de posar-hi una LED. Només la bombeta de 200W costava prop de 100€. Me la van deixar provar a casa meva, i la gran decepció fou que, havíem d’anar a les palpentes. Feien més llum dues espelmes que aquella bombeta LED. Finalment vaig optar per una bombeta de baix consum, amb la qual fins i tot ens permet llegir-hi.
  Pel què fa la resta de consideracions per a l’estalvi energètic, tinc entès -almenys així vaig interpretar-ho d’un reportatge que van fer a la tele-, que aquells que no tenim “comptadors intel·ligents”, tant se val l’hora que es faci la despesa, perquè sempre es paga igual.
  Si que estic d’acord en allò de tancar tots els aparells que tinguin una llumeta “d’Standby”, i que no sigui necessari que estiguin enceses tota la nit.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Poder et vas adreçar a un establiment d’escassa confiança.
   A casa nostra, una bombeta LED de 10W ens fa més llum que una de 100W de filament incandescent. Hem optat per les de 4W i 6W i ens sobra llum; i ens van costar uns 7€ cada bombeta.
   Pel que fa al comptador del consum d’electricitat, habitualment és propietat de la companyia subministradora, els consumidors el tenim llogat. Com consumidors tenim dret a acollir-nos a les tarifes que més ens convingui, si el comptador no ho permet. que el canviïn. Si la companyia no et dóna sol·lució, pots adreçar-te al departament de suport als consumidors que hi ha a tots els ajuntament.
   A la distribuïdora l’interessa cobrat-nos l’electricitat com més cara millor, i als consumidors ens interessa pagar-la el més barata possible, per això hi ha les normatives de consum, per possibilitar l’arbitratge davant conflictes d’interès que es puguin ocasionar.

   • Jordi Camps ha dit:

    L’establiment era de plena confiança. És més, és l’establiment de tota la vida. Pensa que visc en un poble petit i allà ens coneixem tots. Vull dir que, normalment, en aquests llocs no hi valen els enganys. Més a més, el meu gendre és lampista, i ell mateix en veure la llum que feia, va ser el qui em va fer el suggeriment de posar-ne una de baix consum.

    • Sophia Blasco ha dit:

     Hi ha misteris. Poder aquest n’és un.

    • Oriol López ha dit:

     Jordi, puc donar fe que tinc a l’habitació una bombeta LED de 4W que em fa més llum que la que feia una de 40W de convencional que substitueix. Alguna cosa li passaria a la bombeta que et vas comprar, desconec el què…

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: