Els microbis causen malalties

Del camp, de M. T. VarróAvui en dia tots sabem que algunes malalties són causades per microbis, però, llevat de Marc Terenci Varró que ja al segle I aC deia al seu tractat sobre l’explotació agrícola i ramadera “Rerum rusticarum” (Del Camp) que “animalia quaedam minuta, quae non possunt oculi consequi, et per aera intus corpus per os ac nares perueniunt atque efficiunt difficilis morbos” (animalons menuts que els ulls no poden aconseguir, i amb l’aire entren dins el cos per la boca i el nas, i produeixen malalties greus), durant molt de temps i fins al segle XVII que Leeuwenhoek inventà el microscopi i descobrí els microbis no es coneixia l’existència d’aquests i no va ser fins al segle XIX que Louis Pasteur en va establir la seva relació amb les malalties.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: