Castor: la bombolla sísmica

Castor: la bombolla sísmica, de Jordi MarsalAquest mes de març ha sortit a la llum el llibre Castor: la bombolla sísmica, un treball d’investigació del periodista Jordi Marsal que posa al descobert el fosc entramat d’interessos inconfessables que van fer que tirés endavant, amb la benedicció dels governs de l’estat espanyol, primer del PSOE i després del PP, un projecte de magatzem submarí de gas davant de la costa catalana que va provocar el 2013 una onada de moviments sísmics a les Terres de l’Ebre i al Baix Maestrat que va disparar les alarmes i va fer que, tot i que fins aleshores tot s’havia dut a terme amb una gran discreció, saltés als mitjans de comunicació i en passéssim a conèixer l’existència.

El magatzem submarí de gas es va instal·lar a 22 km de la costa, davant de Vinaròs i Alcanar, pel que sembla sense els informes sísmics necessaris i al costat d’una gran falla del terreny. Al capdavant del grup d’empreses implicades, l’ACS de Florentino Pérez …

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Castor: la bombolla sísmica
 1. Jordi Camps ha dit:

  El més llastimós de tot, és que tot això ho acabaran de pagar els mateixos: Nosaltres. I els desgraciats del govern actual (els sociates farien igual), ara ja ni en parlen perquè tenen les eleccions europees al damunt, però ja veurem com anirà el tema de l’aval multimilionari amb el qual es van comprometre. I així va en aquest país.
  El que em fot més pena, és el fet de viure en un país on ja semblem que formem part de l’Àfrica, i no sense raó: Avui dia es dóna més importància al futbol que a res més. Encara ahir a la TV8=Can Cuní, deien que la quantitat de “tweeters” -suposo que s’escriu així- que havien rebut pel tema del judici del setge al parlament català d’ara fa tres anys, havia estat de XX “tweeters” (lamento no recordar el nombre), però en canvi, els “tweeters” que havien rebut pel cas de la sanció al barça, es comptaven per centenars. Igualment ahir mateix a TV3catabarcelona (perquè no mereix cap més altra definició), van interrompre el telenotícies en el seu bloc de política, per dir-nos el mateix.
  Francament, sento pena, molta pena de veure quin és l’esperit de la societat catalana.
  I jo em pregunto: Així i d’aquesta manera hem d’anar cap a la independència ?
  Canviant de tema: Oriol, si et plau, podries dir-me com i de quina manera puc fer-ho per canviar la meva adreça de correu electrònic ? Ho he intentat de mil maneres, però sense èxit. Francament, en aquest diari, no ho poseu pas gens fàcil, almenys per a la gent gran com jo

 2. Oriol López ha dit:

  Ja tens raó, ja, Jordi, que de vegades el futbol sembla més important que altres coses en les quals ens hi juguem molt més que un partit de futbol. Totalment d’acord amb tu.

  Pel que fa al que em comentes que vols canviar l’adreça de correu a la qual reps les novetats que publiquem al blog, tot i que pots anar a una pantalla de configuració de la teva subscripció i canviar-ho des d’allí, crec és molt més fàcil de fer-ho és seguint els passos següents:

  1) Entra al teu compte de correu al qual ja no vols continuar rebent les novetats del blog, cercar-hi un dels correus que la plataforma WordPress que emprem t’ha enviat avisant-te de la publicació d’un nou article i fes clic a l’enllaç ‘Unsubscribe’ que hi apareix al peu; et portarà a una pantalla on hauràs de confirmar l’acció, que realment vols deixar de rebre aquests correus.

  2) Accedeix després al blog Des de la Mediterrània i localitza-hi a la barra lateral dreta la secció ‘Subscriu-t’hi!’ i introdueix-hi la nova adreça de correu on vols rebre ara les novetats del blog i subscriu-t’hi de nou.

  Si tens cap dificultat amb aquest procés o per qualsevol dubte o suggeriment, pots contactar amb nosaltres per correu electrònic a info@desdelamediterrania.cat

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: