Tenir un blog a wordpress.com amb domini .cat

Tens un blog hostatjat a wordpress.com i t’agradaria que tingués un domini .cat però no saps  com fer-ho?

El primer que cal tenir en compte és que pots tenir hostatjat de forma gratuïta el teu blog a wordpress. com, però si vols un domini .cat (o .com, o el que sigui), això tindrà un cost, petit, però el tindrà, ja que hauràs de pagar per una part el domini .cat que adquireixis al proveïdor de domini i per una altra a WordPress per poder utilitzar el teu blog hostatjat gratuïtament als seus servidors amb un domini diferent de wordpress.com, en concepte de “mapping”. Pots consultar el preu de tenir un domini .cat a la següent comparativa de preus de dominis .cat. Pel que fa al servei de “mapping” de WordPress, ara mateix costa 13$ anuals. Tingues en compte que li pagues 13$ anuals a WordPress pel “mapping” però t’estalvies de pagar en concepte de “hosting” al proveïdor de domini, que tan sols cal que et proporcioni el nom del domini i, per tant, pots tenir el teu blog .cat a un preu molt econòmic.

Un valor afegit del servei de “mapping” de wordpress.com és que et permet, inclòs al preu, de tenir fins a 5 adreces de correu diferents amb el teu propi domini, com podrien ser contacte@elmeublog.cat, info@elmeublog.cat, etc, que pots vincular gratuïtament a una plataforma de correu com la Gmail de Google, de manera que podries, per exemple, enviar i rebre correus des de i cap a la bústia info@elmeublog.cat utilitzant el servei gratuït de Google i no necessitaries de contractar al teu proveïdor de domini el servei addicional de correu corresponent. Des del meu punt de vista, són 13$ anuals molt ben aprofitats.

Si no tens encara el domini .cat, pots adquirir-lo a través web de la fundació .cat, on pots verificar si el domini .cat que vols està o no lliure i, cas que estigui lliure, triar de la llista que et presenten el proveïdor de registre de dominis que vulguis i adquirir-hi el teu domini .cat.

Domini .cat

Imatge obtinguda de http://www.fundacio.cat

Per lligar-ho tot, hauràs de demanar al teu proveïdor de domini que et configuri o hauràs de configurar-te a través de la pàgina web de gestió corresponent que el teu domini utilitzi els servidors DNS de WordPress (NS1.WORDPRESS.COM,  NS2.WORDPRESS.COM i NS3.WORDPRESS.COM) i també informar a la configuració del teu blog hostatjat a wordpress.com que utilitzi el teu domini .cat (“mapping”).  Al document “Map an Existing Domain” s’explica com fer-ho.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: