Oit points! Congratuleisions!

Vergonya aliena. No puc iniciar aquesta entrada al blog d’una altra manera. Vergonya aliena per com es gestionen les qüestions lingüístiques a Espanya, pel menyspreu constant a tota aquella llengua que no sigui el castellà i el melic-centrisme d’aquest estat decrèpit i malferit per la ignorància. “Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro; a nadie se obligó nunca a hablar en castellano”, va dir el campechano fa tretze anys. Cal afegir res més? Cal demanar explicacions per la manca de sensibilitat lingüística vers, no ja les altres llengües presents a Espanya, sinó per un idioma com l’anglès?

Senyors de TVE: sou els putos amos quan heu d’acomiadar a més de 4000 treballadors, però us manca la més senzilla de les vergonyes si heu de buscar a un/a periodista professional que aporti quelcom més que una cara mona. Congratuleisions? Iuropans? Oit points? Que sigui una maruja pepera, amb l’únic mèrit en el seu currículum d’haver-se enamorat del bigoti de les Açores, la que defensi en anglès una candidatura olímpica diu molt d’aquest país. Que presidents com Zapatero o Rajoy siguin incapaços d’anar pel món amb una mentalitat monolingüe, també diu bastant d’aquest estat castrador lingüísticament. I ens donen lliçons. La mediocritat imparteix lliçons d’europeisme, d’internacionalització, d’universalitat. Come on! Go fuck yourself!

I ara ens demanen el vot. Volen anar a Europa per defensar els nostres interessos. Volen passejar-se per Brussel·les a pidolar subvencions. Vull sentir al Cañete parlant en anglès. De veritat. Tinc moltes ganes. No hi ha cap rastre a YouTube. Pot ser perquè quan ha pronunciat discursos a la FAO o al Parlament europeu sempre ho ha fet en castellà i amb traducció simultània. Congratuleisions! Muchas congratuleisions!

 

You can follow me on Twitter: @alexsocietat

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: