No podem pagar aquest deute públic!

Per què crec que no podem pagar aquest deute públic?

Perquè quan hi ha diferents creditors s’ha de començar a pagar al més antic i aquest no és precisament el qui ara l’està cobrant.

El primers grans creditor de deute públic són ara els països que històricament van ser i continuen sent expoliats pel Nord de l’opulència.

Comencem per fer una avaluació estimada dels milions de milions que el nostre hemisferi ha robat i roba a la resta del planeta i comencem a pagar de manera escalonada però decidida. Quan haguem acabat de pagar aquest deute podem començar a parlar de l’altre i no al revés, i tindrem mooolt temps per persar-nos-ho.

I mentrestant comencem a desfer les valles frontereres i a obrir portes als qui fugen de la misèria. Posem des d’ara a la seva disposició creuers de luxe, fins que amb el progressiu aixugament del nostre deute monstruós no comencin de trobar a casa seva la riquesa que mai no se’ls hauria d’haver expoliat.

Quant a

El diàleg i el debat inventen noves idees i cultures

Arxivat a Altres
%d bloggers like this: