Can Vies: “Mai no els hem necessitat… No volem ni necessitem cap tutela”

2014_05_31_Moni_03

Can Vies no és un centre cívic, és un centre social.

Un espai autogestionat.

Estem davant d’un esclat social que va més enllà de Can Vies.

Mai no els hem necessitat… No volem ni necessitem cap tutela.

… el model que volem, no el que ens imposen.

Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot  (Vicent Andrés i Estellés)

Quant a

El diàleg i el debat inventen noves idees i cultures

Arxivat a Cultura i Societat
9 comments on “Can Vies: “Mai no els hem necessitat… No volem ni necessitem cap tutela”
 1. David BC ha dit:

  Però molts dels qui en un inici estàvem amb vosaltres, a hores d’ara ja us hem donat l’esquena.
  I sí, ho sé que potser els violents són infiltrats, o potser no. Ni idea. Però no veig contundència en desmarcar-vos d’aquesta xusma..

 2. elbixo ha dit:

  Totalment d’acord. Can Vies demostra que hi ha quelcom més enllà d’una simple okupació. És la prova que una altra Barcelona és possible. I una altra Catalunya.

  Respecte al primer comentari, els mateixos veïns i veïnes de Sants ja s’han encarregat de deixar-lo en evidència acudint amb eines (hi van anar més de 300 persones) per tal d’ajudar a reconstruir l’edifici.

  Qui mai hagi estat a Can Vies, encara que sigui només un cop, sap que és del barri. I al barri es quedarà.

 3. ramonpitroig ha dit:

  Ostres, David, explia’t més bé, si us plau: qui són aquests “vosaltres” a qui ara dones l’esquena? Em sembla entendre’t però no ho sé del cert.
  Dialoguem-ne, això sí que és sà… Jo vull ressaltar que entenc que la gran novetat que s’ha dit aquests dies és: “Mai no els hem necessitat… No volem ni necessitem cap tutela. Deixeu-nos en pau”. Això és per a mi lo més revolucionari.

 4. Oriol López ha dit:

  La violència, es presenti amb la màscara que es presenti, no té cap mena de justificació. Qui la utilitza, per mi queda deslegitimat. Les destrosses del mobiliari urbà que hem pagat entre tots amb els nostres impostos ens perjudiquen a tots. Atacar-nos a tots no em sembla cap forma vàlida de reivindicació de res.

 5. ramonpitroig ha dit:

  Oriol,
  Bé, a qui atribueixes tu aquesta violència: sembla que per ella deslegitimis la reivindicació… I, ja està!, ja hem caigut a la trampa, ja hem canviat de tema. El tema central és que se’ns volen menjar la xarxa de moviments socials de la nostra societat i que per aquí no hi passarem; això és més que res més estimar el país. Menys retòriques i menys banderàmens; la Catalunya de les persones!!!

 6. David BC ha dit:

  Ramon,

  A favor que espais buits i morts s’utilitzin amb finalitats socials que busquin camins diferents d’expressar-se. Que es reivindiquin i es lluiti des d’aquests espais per proposar models millors. Defensaré als qui ho feu, independentment que hi estigui d’acord o no amb el que proposeu.
  Ara bé. Aquests que cremen i llencen pedres, qui són? Ho saps?

  Ho fan perque estan emprenyats pel que ha pasat? De vegades no trobes sortida a un fet injust i això frustra molt. Però és un error intentar-ho per la força bruta.

  Ho fan alguns incontrolats perque tenen ganes de gresca? Perque hi ha grups que ja els hi agrada la batusa? Llavors haurien de denunciar-los clarament, i desmarcar-se.

  Una mica les dues coses? Personalment penso que és així. La frustració potser va portar a episodis d’enfrontament inicials, i ràpidament s’hi han apuntat grups que ja els hi va “la festa”.

  Cal aturar-ho. Demanar prou violència i buscar formes imaginatives de protesta que no facilitin les batusses (no és fàcil, però cal imaginació). O potser l’objectiu ara ja és “que cremi tot, i a la merda”, llavors, com deia ahir, jo els hi donaré l’esquena.

  D’altres interpretacions (mossos, CNI, etc) … en fi, prefereixo ni comentar-ho.

 7. ramonpitroig ha dit:

  David,
  Vull aclarir-te d’entrada que jo no tinc res a veure directament amb Can Vies, simplement sóc persona sensible i solidària i amb 72 anys ja començo a ser gat vell. Avui he participat en la manifestació dels sense papers i jo de papers n’he tingut sempre, és que sento la solidaritat molt de fons de l’ànima…
  He estat aquests dies molt a prop de Can Vies i he palpat directament l’ambient que s’hi respira. Pensar que aquesta gent són violents és pura fantasia de qui s’ho mira des de darrera d’un vidre gruixut… i sobretot dels grans interessats en que ho siguin. La violència que s’ha produït és programada i ben estudiada des de racons amagats inconfessables del poder. És ja experiència llarga, de segles, el sistema sap com donar la volta a les coses des de la mentida i té a les mans tots els mitjans per fer-ho: tots els mitjans de comunicació públics estan plenament a les seves mans. Avui podries mirar el videu que s’ha divulgat on es veu com ahir els mossos feien fotos als encerclats fent-los posar una caputxa… Si no el tens m’ho demanes i te’n donaré la referència… En fi, al menys, que bo que és que en parlem des de la sinceritat i la màxima bona voluntat! Gràcies per voler-ne parlar, per mi podem continuar…

 8. David BC ha dit:

  Encantat de parlar-ne, Ramon.
  És un tema complex i que sóc conscient que puc estar equivocat.

 9. pikupeka ha dit:

  David i Ramon, m’agrada la correció i el respecte que os mostreu.Amb el mateix respecte i correcciò os explicarè 1ª jo ja en tinc 77 d’anys i la meva petita experiencia contrastada desde
  la vaga dels tranvies i altres corredisses en fa respectar les manifestacions siguin del que sigui
  i de la tendencia que sigui, sempre i quand es facin pacificament i amb correcció. Però ja desde temps inmemorial vaig apendre que el incontrolats sempre son el mateixos o dit d’altre
  mena procedeixen dels cavernicoles que els hi agrada enmerdar-ho tot per interessos foscos
  i no ens em d’enganyar aprofitant la bona fe dels de Can Vies ara interessa els cavernicoles
  intentar fer veure que a Catalunya ja disturbis per culpa del soberanisme i que aixó està
  promogut per la esquerra que els arraconat a molts llocs del pais. Per aixó crec, com el David,que els de bona fe,s’han de desmarcar i desenmascarar els encapuchats, que quand es troban en perill es treuen la caputxa per passar per tranquils manifestans. La violencia
  sempre deslegitima la raò

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: