Felipe VI, “el preparao”

Estic molt i molt content. Durant els propers mesos (sí, he dit mesos) tindrem un rei “preparao”. Està bé això de que els reis tinguin sobrenoms. Com, per exemple, “Juana I de Castilla, la Loca”, “Carlos II de España, el Hechizado”, “Felipe IV, el Pasmado”, “Enrique IV de Castilla, el Impotente”, “Alfonso Froilaz de León y Galicia, el Jorobado” o “Bermudo II de León, el Gotoso”. I no, no es tracta de la llista d’espera d’un hospital públic. Són reis d’aquest país veí anomenat Espanya. Els seus sobrenoms demostren que, com els reis no passen cap procés de selecció laboral, pot regnar qualsevol per molt fotut que estigui. Ja sé que ser impotent o geperut només et pot inhabilitar per participar en “Gandía Shore”, però si ets “la Loca”, “el Hechizado” o “el Pasmado” la cosa es complica. Imagineu-vos que aquesta gent té un botó per activar míssils nuclears o discursos de Nadal. Acollona, oi?

Doncs bé, si al proper rei li diuen “el preparao” deu ser per alguna cosa. I més, si tenim en compte que el seu pare és “el campechano”. Penseu el mateix que jo, no? Que el seu pare no era precisament el llest de la classe. Podria passar a la Història com “el democrático”, “el constitucional”, “el antitejero” o “el cazador de elefantes” però, no. Per a nosaltres, súbdits submisos contents d’haver estat espanyolitzats i borbonitzats, passarà a la Història com “el campechano”. Dit d’una altra manera. Si feies un cafè amb ell podies arribar a escoltar acudits pujats de to i “chascarrillos varios”. Podies parlar de futbol, de dones, de dones, de dones… M’encantaria ser “campechano”. En una paraula, ser una mena de deïtat però, als ulls del poble, ser vist com algú normal.

I dels creadors de la pel·lícula “La guerra de Successió” ara ens arriba “Felipe VI, el preparao”. I jo em pregunto: preparat per a què? Cal haver estudiat Dret i un Màster en Relacions Internacionals per despatxar amb el Rajoy? No hauria estat més adient estudiar Psicologia Clínica? A més a més, Espanya no necessita com a rei un advocat. Necessita un Community Manager. En un país en el què tothom està amb la pantalleta del mòbil enganxada als ulls, cal algun expert en xarxes socials. Un paio modern, amant de la tecnologia, que treballi en Android i en iOS, en PC i en MAC, que estigui immunitzat contra els virus borbònics i no es quedi penjat com el seu pare en els discursos de Nadal: “es un motivo de honda satisfacc… zzz… zzz…

Per aquest motiu, desitjo que el nostre veí tingui un rei que passi a la Història com a Felipe VI, “el hipster”.

hipster

Em pots seguir al Twitter: @alexsocietat i també al Facebook

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Felipe VI, “el preparao”
  1. didaclopez ha dit:

    El cognomen llatí s’origina habitualment d’un malnom. Una branca del Tullii va rebre el nom de Cicero, perquè tenien cara de cigró, com testimonien els retrats habituals del famós orador i filòsof. Els cronistes de fa mil anys hi feien mà habitualment per tal d’orientar-se en una mar tempestuosa d’imaginatius noms germànics repetits i reciclats durant segles

  2. voro monjo ha dit:

    “El preparao” sona a digne hereu de Juan Carlos I “el reparao”

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: