Un nou bòlid travessa el cel de Catalunya

Espectacular vídeo del bòlid captat a l’alba del dia 15 de setembre de 2014, a les 06.00 hores, des de Sant Antoni de Calonge.

El bòlid ha estat enregistrat amb la càmera allsky d’en Josep Maria Petit Prats, astrònom d’Astrogirona.

Aquest bòlid, d’origen incert i catalogat SPMN1509214, ha tingut una magnitud de -15+-2, i ha rivalitzat amb la Lluna. Pots consultar la recerca astronòmica i també aportar les teves dades si has observat aquest i/o altres bòlids aquí.

Amb les nostres càmeres automàtiques, que formen part de la Red de Investigación sobre bólidos y meteoritos, hem tingut la fortuna immensa que tot just fa 8 dies en Josep Maria va captar un altre bòlid.

Rafael Balaguer Rosa.

http://www.telurium.net

http://www.astrogirona.com

Prehistoriador i astrònom amateur, especialment interessat i compromès amb la divulgació científica, em centro en la tasca de comunicació de l'Astronomia i de la Paleoantropologia impartint cursos i conferències, en les què destaquen els suports audiovisuals, així com realitzant observacions astronòmiques públiques, especialment amb Astrogirona, Associació Astronòmica de Girona, de la què en sóc president. Fruit de la meva vocació integradora de l'Astronomia amb altres ciències, actualment estic realitzant una investigació totalment pionera en el camp de l'Arqueoastronomia que estudia la relació entre la ubicació i l'orientació dels monuments megalítics amb el camp magnètic de la Terra.

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: