Bòlid diürn del dia 7 de setembre de 2014

El diumenge 7 de setembre de 2014, a les 6.56h, un bòlid espectacular es va deixar veure des de diversos punts de Catalunya. En Josep Maria Petit Prats, membre d’AstroGirona el va poder capturar amb una de les seves càmeres automàtiques i comparteix amb nosaltres el seu vídeo.

Aquest bòlid, d’origen incert, ha estat catalogat com a SPMN070914, amb una magnitud de -17+-2, realment excepcional.

I estem de sort!, aquesta no és la primera vegada que les nostres càmeres tenen la fortuna de captar un bòlid, fa una mica més d’un any vam poder capturar-ne un altre, també diürn.

RECULL DE PREMSA I MITJANS:

El vídeo ha aparegut al Telenotícies Vespre de TV3, 07-09-2014, minut 50:10.
Notícia al 324.cat.
Pots consultar la recerca astronòmica aquí.
Entrevista a la Cadena SER Girona, emesa el dia 08 de setembre de 2014.
Emissió del vídeo al programa Arucitys, el dia 08 de setembre de 2014, a partir del minut 151.

Rafael Balaguer Rosa.

http://www.telurium.net

http://www.astrogirona.com

Prehistoriador i astrònom amateur, especialment interessat i compromès amb la divulgació científica, em centro en la tasca de comunicació de l'Astronomia i de la Paleoantropologia impartint cursos i conferències, en les què destaquen els suports audiovisuals, així com realitzant observacions astronòmiques públiques, especialment amb Astrogirona, Associació Astronòmica de Girona, de la què en sóc president. Fruit de la meva vocació integradora de l'Astronomia amb altres ciències, actualment estic realitzant una investigació totalment pionera en el camp de l'Arqueoastronomia que estudia la relació entre la ubicació i l'orientació dels monuments megalítics amb el camp magnètic de la Terra.

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Bòlid diürn del dia 7 de setembre de 2014
  1. didaclopez ha dit:

    Més informació sobre aquest i altres bòlids a http://www.spmn.uji.es/

  2. […] Amb les nostres càmeres automàtiques, que formen part de la Red de Investigación sobre bólidos y meteoritos, hem tingut la fortuna immensa que tot just fa 8 dies en Josep Maria va captar un altre bòlid. […]

Els comentaris estan tancats.

<span>%d</span> bloggers like this: