Fusible tèrmic i protecció

"Thermal Fuse", de Micah Elizabeth Scott, Flickr

“Thermal Fuse”, de Micah Elizabeth Scott, Flickr

Molts dels electrodomèstics que utilitzem quotidianament incorporen al seu interior un component de seguretat conegut com a fusible tèrmic, que els protegeix d’un augment descontrolat de la temperatura a causa d’una avaria i evita així que puguin entrar en ignició i provocar incendis.

Si la temperatura al fusible tèrmic arriba a un determinat nivell, 172ºC en el cas del model de la imatge, el conductor del seu interior es fon tallant de forma permanent el pas del corrent elèctric, que no es tornarà a restablir fins que al servei tècnic corresponent no reparin l’aparell establint i eliminant la causa que va provocar l’augment excessiu de la temperatura al seu interior i substituint l’esmentat fusible tèrmic per un de característiques equivalents.

Podem trobar fusibles tèrmics als bobinats de transformadors i motors elèctrics i, en especial, a l’interior d’aparells que produeixen calor durant el seu funcionament normal, com planxes o cafeteres.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: