LA CULPA? LA CULPA LA TÉ LA BOMBONA DE BUTÀ

B5Nd-mSIIAESOS4

El matí d’aquest divendres, un home ha estavellat el seu vehicle, carregat amb dues bombones de butà, contra la seu del PP, al carrer Gènova de Madrid. L’autor era un aturat de 37 anys que havia perdut totes les seves propietats i negocis i en culpava el  partit de la seva situació.

Sens dubte és un acte censurable, però cal tenir en compte la desesperació en què havia caigut l’autor que ve a ser el paradigma de la crisi que ja fa més de set anys que dura, amb sis milions d’aturats, famílies en què tots els membres no tenen feina, que les persones més joves,  les més grans i les dones embarassades o amb fills difícilment entren al mercat laboral. I els que passen davant – bancs, polítics, institucions…- no donen cap exemple edificant amb tanta corrupció i manca de lideratge.

B5N3qLUCYAAKEq0Buscar culpables és injust, perquè el PP ha fet moltes coses malament, tant internament com a partit com en accions de govern i, cal que no oblidem que l’anterior govern de PSOE i ZP van errar de llarg tant en la diagnosi com en el guariment. Els banquers, grans empreses, gurús de la economia tampoc han estat a l’altura. Sí que podem trobar, per contra,  les víctimes dels desnonaments, de les subprimes,  la manca de perspectives per a tota aquesta gent fa que caiguin en la desesperació  i no actuïn com va aconsellar Erasme de Rotterdam: “…fer un bon servei als qui en fan de dolents, de desitjar el bé als qui li desitgen el mal, és a ell a qui és degut el nom de coratjós i magnànim.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “LA CULPA? LA CULPA LA TÉ LA BOMBONA DE BUTÀ
 1. yeagov ha dit:

  Per sort no hi ha hagut morts ni ferits, i pel que sembla era poc probable que explotés. No estem parlant d’un atemptat terrorista d’un boig com aquell d’Oklahoma que va fer volar un edifici, si no m’equivoco era seu de l’FBI i altres organismes oficials dels Estats Units, en aquest cas és un acte de desesperació d’un home aturat. No és del PP de qui hem sentir llàstima, ja que els danys causats a la seu del PP són danys menors, i el PP ha robat prou per poder pagar els danys, és amb l’home que ha decidit aquest matí encastar el seu cotxe a la seu del PP de qui hem de sentir compassió.

  • Estic d’acord amb tu que hem d’agrair que no hi hagin hagut víctimes, però la crisi econòmica – culpa de la mala gestió i incapacitat- sí que s’ha endut víctimes mortals, famílies separades i persones que han quedat arruïnades de per vida. Però quan hi han desesperats, tots és possibles, malauradament.

 2. yeagov ha dit:

  Això és cert, començant pels 6 milions d’aturats, els milers de famílies desnonades i un llarg etcètera de persones afectades per la crisi i les seves conseqüències tràgiques, incloent un nombre molt alt de suïcidis. L’home que ha fet l’allunatge contra la seu del PP és la víctima, no el PP que és, més aviat, un dels grans responsables de la situació actual.
  Hem vist, com tu has indicat, com el PSOE va ser incapaç de veure la crisi, i hem vist com el PP quan va guanyar les eleccions va veure l’oportunitat per aplicar unes polítiques que no només no serveixen per sortir de la crisi sinó que l’han agreujat. En algun document del Think Tank FAES es considera la crisi com una oportunitat per acabar amb els serveis socials, l’educació i la sanitat, curiosament el que estan fent.

  • La crisi pot ser l’excusa per acabar amb els seveis per als més dèbils, però hauria de ser l’excusa de la ciutadania per lluitar per aquests drets i fer-los valer.

 3. yeagov ha dit:

  Malauradament a Espanya el PP governa amb majoria absoluta i són ells que legislen. El Congrés dels Diputats s’ha convertit en irrellevant degut a l’ús que en fa d’aquesta majoria absoluta.

  • Estic d’acord amb tu que el congrès de diputats – poder legislatiu- està controlat pel PP, però quan hi ha haguts majories absolutes de PSOE, ha passat el mateix. Jo crec que en aquest aspecte és la ciutadania, els moviments ciutadans sense cap afany de lucre, els que poden alliberar la societat de l’atzucac en què es troba.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: