EL PACTE DELS LLADRES

El passat dilluns, el president Rajoy i secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez,  van firmar un acord per “Acord per fiançar la unitat en defensa de les llibertats i en la lluita contra el terrorisme” o també dit “pacte contra el terrorisme jihadista” i que preveu la pena màxima per als terroristes, és a dir la “presó permanent revisable” que estarà dins del nou codi penal.

images

La pena “presó permanent revisable” – també dita en d’altres països cadena perpètua revisable- és criticable i fins i tot pot estar justificada per a alguns desaprensius que n’han de ben grosses, ara pot passar com sempre que paguin justos per pecadors. Una nova forma de combatre el terrorisme jihadista? Doncs també és vàlid però,  ¿i perquè no combatre tots els terrorismes fins i tot el d’ estat, com el que Aznar, al dir que hi havia armes de destrucció massiva, o el del GAL? . De fet,  els casos de terroristes islàmics són més freqüents ara i algun dia, quan occident tracti més bé el món musulmà no existirà. Per tant, ens trobem més davant d’un cas d’oportunisme que no pas d’acció de bon govern. Recordem que els pactes entre els dos partits polítics majoritaris no han resultat positius, sobretot per a Catalunya. Ni tampoc per a la classe treballadora.

Pinza-PP-PSOE

Pitjor encara, Pedro Sánchez  ha dit a l’acabar la firma del pacte per retratar-se aquesta frase  “la economía española se está recuperando” i “los pronósticos de crecimiento se van a cumplir”. Això que ho digui la gent del PP, de la CEOE i coses semblants és lògic, però no pas un socialista  i es pot entendre  com un “preu” per sortir en la fotografia amb Rajoy i quedar com a cap de l’oposició. Pedro Sánchez ha fet bones les paraules que va escriure Howard Fast: “La història és una explicació de l’habilitat i de la cobdícia. Però mai no és una explicació honesta.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: